Γαλλία/Ιταλία: Η αναρχική συντρόφισσα Carla συνελήφθη στο Σεντ-Ετιέν

27-28.07.2020: Έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο στην παρανομία, συγκεκριμένα απ’ τις 7 Φεβρουαρίου 2019, όταν είχε εκκενωθεί η Κατάληψη Asilo και εξαπολύθηκε η Επιχείρηση Scintilla, η Carla συνελήφθη έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Σεντ-Ετιέν, κοντά στη Λυών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από περίπου μια ντουζίνα μπάτσους απ’ την BIS (Ερευνητική Υπηρεσία) και την DGSI (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας), οπλισμένοι με αυτόματα, οι οποίοι την έριξαν στο έδαφος, της πέρασαν χειροπέδες και την έσυραν μες στο αμάξι. Μαζί της ήταν κάποια ακόμα άτομα τα οποία διέφυγαν και γλίτωσαν δίχως να ταυτοποιηθούν. Φαίνεται πως η Carla βρισκόταν για αρκετές μέρες υπό κλοιό παρακολούθησης.

Έπειτα απ’ το πρώτο βράδυ στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι στη SDAT (Υποδιεύθυνση Αντιτρομοκρατικής), αναμένοντας για την ακρόαση η οποία και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μπροστά απ’ τη Γενική Εισαγγελία του Εφετείου, η οποία και επιβεβαίωσε την προφυλάκιση εν αναμονή της έκδοσής της στην Ιταλία, κινητροδοτούμενη επιπλέον απ’ την άρνηση της συντρόφισσας να δώσει πληροφορίες για τα άτομα που διέφυγαν.

Μια δεύτερη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Αίθουσα Διδασκαλίας, κατά την οποία θα επικυρωθεί η συναίνεση της Carla για να εκδοθεί στην Ιταλία, την οποία και σκοπεύει να δώσει προκειμένου να μην παρατείνει την κράτησή της στις γαλλικές φυλακές. Η μεταφορά στις ιταλικές αρχές πρέπει να συμβεί εντός 10 εργάσιμων ημερών από τη μέρα της ακρόασης, στις οποίας μπορεί να προστεθούν λίγες επιπλέον μέρες για λόγους υγείας. Η έκδοσή της προγραμματίζεται για τα μέσα Αυγούστου.

Γνωρίζουμε πως κρατείται στη φυλακή Fresnes, στην πτέρυγα εισαγωγών, υπό υγειονομική απομόνωση. Έχει ήδη τη δυνατότητα πρόσβασης σε τηλέφωνο.

Κάποια φιλαράκια και συντρόφια κατάφεραν να τη δουν ενώ τη μεταφέρανε στο δικαστήριο, και κατόρθωσαν ν’ ανταλλάξουν σύντομους μα θερμούς χαιρετισμούς μαζί της.

Είναι μια χαρά και με ηθικό ακμαίο!

Η διεύθυνση για να της γράψετε είναι η εξής:

Carla Tubeuf
Ecrou n° 1010785
MAF de Fresnes
Allée des Thuyas
94261 Fresnes Cedex
France

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.