Γαλλία, Blanzay: Εμπρηστικό σαμποτάζ σε αιολικό πάρκο

Καταστροφή μετεωρολογικού σταθμού μέτρησης αιολικού δυναμικού στο Blanzay

Εξακολουθεί να γίνεται λόγος για το project του αιολικού πάρκου στο Blanzay: Ένας μετεωρολογικός σταθμός μέτρησης αιολικού δυναμικού σ’ ένα  χωράφι πυρπολήθηκε τη νύχτα της 30ής προς 31η Ιουλίου. Είχε μόλις εγκατασταθεί στο χωράφι εκείνο στην ανατολική πλευρά του αιολικού πάρκου Blanzeen, στη La Chassagne, με πρωτοβουλία της εταιρείας Volkswind.

Ένα αμφιλεγόμενο αιολικό έργο

Το αιολικό πάρκο του Blanzay έλαβε εξουσιοδότηση από νομαρχιακό διάταγμα, με ημερομηνία τη 16η Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να εγκατασταθεί και να λειτουργεί στα εδάφη του συγκεκριμένου δήμου. Η καταγραφή των καιρικών συνθηκών στο αιολικό πάρκο του Blanzay, η οποία κατοχυρώθηκε έπειτα απ’ τη συνάντηση της 12ης Φλεβάρη 2020, ήταν ο λόγος για την ανέγερση ενός μετεωρολογικού σταθμού μέτρησης αιολικού δυναμικού το καλοκαίρι του 2020. Είχε διευκρινιστεί περαιτέρω πως “τα δεδομένα των μετρήσεων του αιολικού δυναμικού εντός ενός ολόκληρου έτους θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση των καιρικών προγνωστικών, και κατ’ επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας του πάρκου, στα πλαίσια της τραπεζικής χρηματοδότησης του project”.

Λίγο μετά την εγκατάστασή του, κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 30 και 31 Ιουλίου, τοποθετήθηκε και πυρπολήθηκε ένα λάστιχο στη βάση του σταθμού, και οι φλόγες μαύρισαν το μεταλλικό οικοδόμημα.

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.