Ντίνος Γιαγτζόγλου: Για την ημέρα αγκιτάτσιας και προπαγάνδας σε αλληλεγγύη με τη Monica Caballero και τον Francisco Solar

Για την ημέρα αγκιτάτσιας και προπαγάνδας σε αλληλεγγύη με τη Monica Caballero και τον Francisco Solar

Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, το Χιλιανό Κράτος διεξήγαγε μια εκτεταμένη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον συντρόφων και αναρχικών εγχειρημάτων ως απάντηση στις δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις κατά συμβόλων και θεσμών του Κράτους και του Κεφαλαίου. Η επιχείρηση αυτή, που οδήγησε στη σύλληψη δέκα αναρχικών και έγινε γνωστή ως “Υπόθεση Βόμβες”, κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι πέντε που παραπέμφθηκαν τελικά σε δίκη απαλλάχτηκαν πλήρως, και χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως η μεγαλύτερη ήττα των διωκτικών αρχών στα δικαστικά χρονικά (1). Στο σήμερα δύο σύντροφοί μας, η Monica και ο Francisco, που ήταν τότε ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκονται πάλι έγκλειστοι στις φυλακές ενός Κράτους που λίγους μήνες πριν αιματοκύλισε μια ευρεία κοινωνική εξέγερση η οποία μας συγκλόνισε όλους.

Η σύλληψη και η φυλάκιση δεν είναι κάτι νέο για τα αδέρφια μας, αφού και το 2013 βρέθηκαν στα κελια του Ισπανικού Κράτους κατηγορούμενοι για την επίθεση του εξεγερσιακού κομάντο Mateo Morral σε καθεδρικό ναό της Σαραγόσα (2). Ο σύντροφος και η συντρόφισσα αυτή τη φορά κατηγορούνται για ακόμη μια φορά για σειρά βομβιστικών επιθέσεων κατά εκπροσώπων των πλουσίων, των ισχυρών και των υπερασπιστών τους στη Χιλιανή επικράτεια. Μεταξύ των επιθέσεων περιλαμβάνονται οι αποστολές δύο παγιδευμένων δεμάτων, το ένα εκ των οποίων εξερράγη και άφησε 8 μπάτσους τραυματίες (οι 3 εκ των οποίων σοβαρά) σε αστυνομικό τμήμα στο Σαντιάγο και το άλλο εντοπίστηκε προτού πλήξει τον στόχο του στα γραφεία θυγατρικής εταιρίας μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κοινοπραξίες στη Χιλή (ιδιοκτησίας της τέταρτης πιο πλούσιας οικογένειας της Λατινικής Αμερικής) με παραλήπτη τον επικεφαλής του νομικού τμήματος, που είχε θητεύσει ως υπουργός Άμυνας αλλά και εσωτερικών την περίοδο της κατασταλτικής επιχείρησης για την “Υπόθεση Βόμβες” (3, 4).

Μετά από τόσα χρόνια διώξεων και φυλακίσεων, ανυποχώρητων αγώνων μέσα και έξω από τις φυλακές, παραμένουν ακλόνητοι και πεπεισμένοι για το δίκιο του απελευθερωτικού αγώνα. Τέτοια παραδείγματα αγωνιστών είναι που κινητοποίησαν κι εμένα να πάρω ανατρεπτικές πρωτοβουλίες και να κάνω επιλογές αντίστασης στην κυριαρχία και την εκμετάλλευση. Σε τέτοια μονοπάτια αγώνα θέλουμε και πρέπει να βαδίζουμε διαρκώς, με αγάπη για τη ζωή και την ελευθερια και χωρίς φόβο για το θάνατο ή τη φυλακή.

Με ασβέστη τη μνήμη του Mauricio Morales,

Με πάθος και αποφασιστικότητα,

Με πείσμα και αφοσίωση,

Με ψηλά το κεφάλι,

Από τα βάθη της καρδιάς μου στέλνω ένα εξεγερτικό σινιάλο και μια μεγάλη αγκαλιά στη Monica Caballero και στον Francisco Solar.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Ντίνος
Ειδική υπόγεια πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
14/08/2020

  1. https://gr-contrainfo.espiv.net/2012/06/03/chile-bombs-case-the-comrades-were-absolved/
  2. https://interarma.info/2013/10/02/boba-mateo-moral-zaragoza-2013/
  3. https://athens.indymedia.org/post/1599348/
  4. https://athens.indymedia.org/post/1603535/

Το κείμενο στα αγγλικά

Πηγή: Athens Indymedia

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.