Ιταλία: Ενημέρωση απο δίκη Scripta Manent

Η πρώτη ακρόαση έφεσης της δίκης Scripta Manent πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου.

Υπάρχουν 23 κατηγορούμενοι και κατηγορούμενες για τους/τις οποίους/ες διεξάγονται οι διαδικασίες. Στην πρώτη ακρόαση, ο εισαγγελέας ζήτησε την απόφαση της δίκης εναντίον της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” στην Ελλάδα, και ύστερα ζήτησε από δύο ασφαλίτες της Ρώμης να καταθέσουν περί της καταδίωξης που πραγματοποιήθηκε το 2005 στα πλαίσια της επιχείρησης Crocenera. Επίσης ζητησε να αποκτήσει το δεύτερο και τρίτο μέρος της συνέντευξης του Alfredo Cospito στην εφημερίδα “Vetriolo” το 2019/2020, καθώς και πληροφορίες για την συμμετοχή του Alfredo στην συνέλευση εντός των φυλακών στην Μπολόνια στις 9 Ιουνίου 2020.

Ο εισαγγελέας Sparagna άρχισε στις ακροάσεις τον Ιούλιο, οι οποίες θα συνεχιστούν στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου (οι υπόλοιπες ακροάσεις έχουν οριστεί για τις 11, 16, 18 και 24 του ίδιου μήνα).

Η στρατηγική του εισαγγελέα στοχεύει στην καταστροφή συγκεκριμένων αναρχικών συντρόφων -και των ιδεών τους- που κατά τα λεγόμενά του εκπροσωπούν τον «κακό» και «εγκληματικό» αναρχισμό, ο οποίος εκπροσωπείται από τους λεγόμενους «μηδενιστές» συντρόφους, σε αντίθεση με τον «καλό» αναρχισμό.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε μια ακόμη απόπειρα διαχωρισμού «καλού / κακού» αναρχισμού να περάσει και να είμαστε παρόν μέσα και έξω από την αίθουσα.

Αλληλεγγύη στους/ις κατηγορούμενους/ες συντρόφους και τις συντρόφισσες.

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.