Χιλή, Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της εταιρείας μεταφορών Metbus

Μέσα στη συνθήκη φόβου και υποταγής της πανδημίας, η οποία κεφαλαιοποιήθηκε εξαίρετα απ’ τα κράτη ανά τον κόσμο, ιδιαιτέρως εκείνη στην οποία προσπαθεί να μας υποβάλει το “χιλιάνικο” κράτος. Κι έναν μήνα μετέπειτα, με τη σύλληψη της Mónica Caballero και του Francisco Solar.

Κάποιες αναρχικές ατομικότητες οργανώθηκαν προκειμένου να χαρίσουν μια μικρή γεύση εμπρηστικού σαμποτάζ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της μνήμης της Maca Valdés, αγωνίστριας για τη γη, στην εμβληματική και ιστορική πόλη του Simón Bolívar και των αγωνιστών Erick Rodríguez και Iván Palacios.

Στις 21:30 σταματήσαμε ένα αρθρωτό λεωφορείο της διαδρομής 402 απ’ τον σύγχρονο στόλο της ζάμπλουτης, φασιστικής εταιρείας Metbus. Έφτασε δίχως επιβάτες καθότι ήταν η τελευταία στάση. Κατεβάσαμε τον οδηγό απ’ το λεωφορείο –αφότου πήρε μαζί όλα του τα πράγματα– και του εξηγήσαμε πως δεν εναντιωνόμαστε σ’ εκείνον αλλά στ’ αφεντικά του. Του δώσαμε χρήματα για να πληρώσει ένα ταξί να τον πάει ως το σπίτι του, και πυρπολήσαμε το μηχάνημα υπό τους αχούς των κραυγών χαράς κι αδρεναλίνης των ανθρώπων που διαδήλωναν.

Εξαφανιστήκαμε δίχως να μας σταματήσουν, και γελάσαμε στο σκοτάδι αναλογιζόμενοι τη σύγχυση των FF.EE. (Αστυνομικών Ειδικών Δυνάμεων) που κατέφθασαν λίγα λεπτά αργότερα.

Ρίξαμε φυλλάδια απαιτώντας την απελευθέρωση των Monica Caballero και Francisco Solar. Εκφράζοντας πλειάδα ζητημάτων σχετικά με τη μέρα και το γεγονός, παραμονή των ημερών ταραχής για την απελευθέρωση των έγκλειστων συντροφισσών και συντρόφων που ήδη αναφέρθηκαν.

Ως οργανωμένες ατομικότητες, δεν ξεπέφτουμε σε διαλόγους και φρούδες ελπίδες που μας προσφέρουν οι τυράννοι, οι οποίοι εδώ και αιώνες εξοντώνουν τους προγόνους μας, εμάς τους ίδιους και τη γη μας. Έφτασε ο καιρός όλο δαύτο να κοπεί οριστικά!

Στο μετερίζι της έκνομης συνωμοσίας, θα συνεχίσουμε να βαθαίνουμε τούτη τη μεγάλη ρωγμή πού ‘χει ανοιχτεί στο σύστημα που μας κυβερνά και προφανώς μας καθυποτάσσει. Τώρα περισσότερο από χθες, βρισκόμαστε παντού, διαχέοντας το μικρόβιο της αδιάλλακτης βίας ενάντια στην κυριαρχία και κάθε εξουσία. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά, σε κάθε χώρο. Ώσπου τα πάντα να εκραγούν!

Στη μνήμη μας και στη μνήμη όλων όσων θεωρούν τον αγώνα για τη γη ως κάτι πρωτεύον, η Maca Valdés, η la Negra, ζει. Δολοφονήθηκε απ’ το αστικό κράτος!

Ο Francisco Solar και η Mónica Caballero στους δρόμους!

Να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον άγονο, σπισιστικό και ρηχό κόσμο!

Ζήτω η ζωογόνα φλόγα του ανηλεούς χάους ενάντια στο κεφάλαιο και σε κάθε εξουσία, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!

Κοινωνικός-Αντικοινωνικός Πόλεμος!

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.