Γαλλία, Παρίσι: Αναλήψεις ευθύνης για δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην Eiffage και στη Vinci

Η Eiffage στις φλόγες

Εμπρησμός βαν της Eiffage

Η αλληλεγγύη προς τα έγκλειστα συντρόφια μας είναι κάτι το θεμελιώδες. Και ακόμη κι αν αποτελεί μια διαρκή πρακτική που ασκείται μέρα με τη μέρα, μας αρέσει η ιδέα μιας διαθνούς καμπάνιας προκειμένου να τους επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Μια αλληλεγγύη που θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από λόγια, κάτι παραπάνω από μπογιές και ανακοινώσεις.

Τη νύχτα μεταξύ 24ης και 25ης Αυγούστου, στο Passage de Lagny, στο Παρίσι, πυρπολήσαμε ένα βανάκι της Eiffage, μιας εταιρείας γνωστής για την κατασκευή φυλακών (και της τεράστιας ανοιχτής φυλακής: εκείνες τις ολοένα και πιο φρουρούμενες κι απάνθρωπες πόλεις).

Η μικρή αυτή δράση αποτελεί απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό, αν τη συγκρίνουμε με δαύτον τον κόσμο της εξουσίας και της εκμετάλλευσης. Επηρεάζει ελάχιστο μέρος της λειτουργίας του, και σύντομα θα λησμονηθεί. Όμως, δεδομένου επιπλέον του γεγονότος πως η Eiffage χτυπιέται συχνά, είτε στο Παρίσι είτε αλλού, αυτό που μετράει για εμάς είναι η απόφαση ν’ αρνηθούμε τη συνθήκη αυτή, να δράσουμε με τα δικά μας μέσα, να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στους υπολοίπους πως υπάρχει η δυνατότητα. Αν αγωνιζόμαστε για κάτι, είναι για αξιοπρέπεια.

Αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια που βρίσκονται έγκλειστα σε φυλακές διαφόρων κρατών ανά τον κόσμο!

Ειδική μνεία στη Monica και τον Francisco, στη Χιλή.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.

Φωτιά στις φυλακές, σε όσες βρίσκονται υπό κατασκευή, σε εκείνους που τις κάνουν να υπάρχουν.

Αναρχικές/οί

__________________________________

Φλόγες αλληλεγγύης

Εμπρησμός οχήματος της Vinci

Τη νύχτα μεταξύ 26ης και 27ης Αυγούστου, πυρπολήσαμε ένα υπηρεσιακό όχημα που ανήκει στη Vinci, εταιρεία κατασκευής φυλακών, στην οδό Ramus, στην εικοστή διοικητική περιφέρεια του Παρισίου.

Η Vinci, όπως και όλες οι επιχειρήσεις, έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη συσσώρευση κερδών, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ (η Vinci αποτελεί παγκοσμίως τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική και ανάδοχο δημοσίων έργων εταιρεία). Αυτό το πετυχαίνουν ρημάζοντας τη φύση, μετέχοντας στις μέλλουσες καταστροφές (όπως με την κατασκευή της χωματερής πυρηνικών αποβλήτων στο Bure), χτίζοντας κλουβιά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μειώσουμε λίγο τα κέρδη τους! Και η φωτιά είναι ένας καλός τρόπος.

Θέλουμε ν’ αρπάξουμε την ευκαιρία να στείλουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας στον Gabriel Pombo Da Silva, με αφορμή τη διεθνή εβδομάδα αγώνα σε αλληλεγγύη με τα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια.

Λευτεριά σε όλες και όλους.

αλληλέγγυοι εμπρηστές

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*