Χιλή, Σαν Μιγκέλ: Ανάληψη ευθύνης για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της “RED”

Απ’ τις απαρχές αυτού που γνωρίζουμε σήμερα ως κυριαρχία και πολιτισμό, η αντικειμενοποίηση κι η εκμετάλλευση του άγριου έχει υποβαθμίσει τη ζωή σε απλά προϊόντα κι υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χρειάζονται να μετακινούνται και να ελέγχονται εντός των μεγαλουπόλεων, ακολουθώντας τις πορείες που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες του εκάστοτε κυρίαρχου οικονομικού μοντέλου σε διαφορετικές περιόδους της γνωστής ιστορίας. Έκτοτε, η μετακίνηση αγαθών κατέστη ζωτικό όργανο για την Εξουσία και τις βλέψεις της να ελέγχει πλήρως τις περιοχές που σήμερα αποκαλούνται πόλεις. Η οργάνωση και το πώς διέπεται ο ρυθμός της ζωής σε δαύτα τα μέρη αντικατοπτρίζει μονάχα τα συμφέροντα και το κέρδος των λίγων ενορχηστρωτών του συστήματος της κατανάλωσης και του θανάτου.

Τα μηχανήματα αυτά που μέρα με τη μέρα ταξιδεύουν στις αμέτρητες λεωφόρους και δρόμους μετακινώντας το ανθρώπινο εμπόρευμα αξίζουν αντίστοιχη ισοπέδωση όπως εκείνα που μεταφέρουν τα εξαχθέντα απ’ τη γη αγαθά. Και οι δύο τύποι (μηχανημάτων) κινούνται καθημερινά στις αμέτρητες λεωφόρους και δρόμους, και στο Βαλμάπου και στο Σαντιάγο, τα οποία αποκαλούνται “πόροι” · ορισμένα αποτελούν προϊόντα εκμετάλλευσης της γης, οι άνθρωποι προσφέρονται για ανθρώπινη εκμετάλλευση. Να λοιπόν πώς συντηρείται η ροή της καταστροφής της γης, και να πώς συντηρείται και η ροή της εξολόθρευσης των ζωών μας.

Στο Βαλμάπου (τα παραδοσιακά εδάφη των Μαπούτσε) εξακολουθεί να συντελείται ο ιστορικός πόλεμος ενάντια στην αποικιοκρατία και τον σφετερισμό, με μικρές διαφοροποιήσεις, καθώς τώρα ο αποικιοκράτης είναι ο καπιταλισμός, ο οποίος επεκτείνεται μέσω του χιλιάνικου κράτους και των ένοπλων κατασταλτικών του δυνάμεων. Μένοντας στις διαφοροποιήσεις, φαίνεται πως ένας έμπρακτος τρόπος για να πραγματώσουμε την επίθεση ενάντια στο κράτος, και εκεί και εδώ, είναι μέσω των μειοψηφικών ενεργειών. Και μπρος στους τόσους αγώνες και στην υφέρπουσα σύγκρουση στο Βαλμάπου, δεν μπορούμε και δε θα κάνουμε στην άκρη αναμένοντας καρτερικά κάποια λύση.

Οι διάφορες εταιρείες που σήμερα συναπαρτίζουν τη “RED” (πρώην Transantiago: εταιρεία με λεωφορεία) πλουτίζουν καθημερινά μέσω του αστεακού σχεδιασμού, αποτελώντας έναν εξαιρετικά σημαντικό πυλώνα για τη λειτουργία της κανονικότητας στο Σαντιάγο.

Είναι λοιπόν για τούτον τον τελευταίο λόγο αλλά και ως μια χειρονομία αλληλεγγύης που αποφασίσαμε να παρακωλύσουμε την απρόσκοπτη ροή των ανθρώπινων εμπορευμάτων, επιτιθέμενοι στον μηχανισμό των μεταφορών, λαμβάνοντας όμως και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε ν’ αποφύγουμε να θρηνήσουμε τυχαία θύματα. Μοναδικός μας σκοπός ήταν να τοποθετήσουμε τον εμπρηστικό μηχανισμό ανενεργό, επιλέγοντας ένα πλάνο και μια διαδρομή που απ’ τη μία θα εξασφάλιζε μινιτακή κάλυψη, ενώ απ’ την άλλη θα οδηγούσε στο να βρίσκονται λίγα άτομα παρόντα την ώρα της ενεργοποίησης. Ο τύπος ας σπεκουλάρει όπως γουστάρει, δεν περιμένουμε τίποτα από δαύτους ούτε απ’ τις αρχές. Όλοι τους είναι εξ ίσου απεχθείς και τοποθετούνται σαφέστατα στους εχθρούς μας. Τους ευχόμαστε λοιπόν τα χείριστα.

Η δράση αυτή αποσκοπεί να χαραχθεί ως μια χειρονομία συνενοχής κι αλληλεγγύης με όλες και όλους όσους εξακολουθούν να κρατήσουν ζωντανή την αντίσταση και την επίθεση ενάντια στο κράτος στο Βαλμάπου, όπως επίσης και σε κάθε άλλη περιοχή.

Στη μνήμη του José Huenante, 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή του απ’ τα χέρια των μπάσταρδων μπάτσων, και για τη δολοφονία της Macarena Valdés απ’ την εταιρεία RP Global στις 26 Αυγούστου 2016.

Αλληλεγγύη με τον τρέχοντα αγώνα των Πολιτικών Κρατουμένων Μαπούτσε (PPMs / Mapuche Political Prisoners), ο οποίος συνεχίζεται εντός των φυλακών που ελέγχει το κράτος της Χιλής στο Βαλμάπου.

Μια ζεστή αγκαλιά σε όλα τα συντρόφια που απήχθησαν απ’ την κυβέρνηση και μάχονται ακόμα. Λευτεριά στη Monica Caballero, τον Francisco Solar, τον Juan Aliste Vega, τον Marcelo Villaroel, τον Joaquin Garcia και όλους τους αναρχικούς και τις αναρχικές ανά τον κόσμο. Η φλόγα μας είναι και δική σας!

Για έναν Μαύρο Σεπτέμβρη, ας ανακτήσουμε τους δρόμους -με ή χωρίς στρατό και παραστρατιωτικές οργανώσεις- και ας επιστρέψουμε στις μειοψηφικές δράσεις.

Μνήμη Εξεγερμένη: Johnny Cariqueo και Claudia López παρόντες!

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.