Ears and Eyes: Πληροφορίες αλιευμένες από μυστικά έγγραφα της ιταλικής αστυνομίας

Σημειώσεις:

  • Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε έπειτα απ’ την ανάγνωση χιλιάδων μυστικών εγγράφων της ιταλικής εθνικής αστυνομίας (Polizia di Stato), τα οποία χρονολογούνται απ’ το 2012. Αυτά τα μυστικά έγγραφα διέρρευσαν κάμποσα χρόνια πριν, και από τότε βρίσκονται ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μπορούν, για παράδειγμα, να κατέβουν απ’ το “euleaks.is” (δε γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από δαύτη την ιστοσελίδα, οπότε λάβετε μέτρα ασφαλείας αν πρόκειται ν’ αποκτήσετε πρόσβαση εκεί).
  • Τα έγγραφα αυτά πιθανότατα διέρρευσαν από άτομο προσκείμενο στις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες, και το οποίο είναι ήδη γνωστό για το γεγονός πως έχει ήδη δημοσιεύσει πλαστά έγγραφα. Μπορείτε να βρείτε περαιτέρω πληροφορίες για το άτομο αυτό στην εξής διεύθυνση: https://emma.best/2019/03/20/the-russian-contractor-who-infiltrated-anonymous. Πιστεύουμε, πάραυτα, πως τα έγγραφα στα οποία βασίστηκε το παρόν άρθρο είναι γνήσια.

Μια συσκευή ηχητικής καταγραφής τοποθετήθηκε κρυφά στο Centro Studi Libertari (Κέντρο Ελευθεριακών Σπουδών) του Μοντεσάντο, στη Νάπολη, το 2012.

Ένα έγγραφο αποδεικνύει πως η τοποθέτηση αυτής της συσκευής ηχητικής καταγραφής εκεί ενορχηστρώθηκε απ’ την ιταλική αστυνομία, τουλάχιστον μεταξύ του Φλεβάρη και του Ιούνη του 2012. Το έγγραφο αυτό μπορεί να βρεθεί στο αρχείο σε αυτήν την τοποθεσία “pack001/interesting/richiesta documentazione ai P.M. di napoli del 5.10.2012.doc”. Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε στα ιταλικά εδώ: https://cloud.disroot.org/s/sg5m2Fo6HYnnGsP/download.

Οκτώ χρόνια πριν, στις 20 Μάρτη 2012, το Centro Studi Libertari απ’ την περιοχή του Μοντεσάντο, στη Νάπολη, δέχθηκε έρευνα απ’ τους ιταλούς μπάτσους, συμπεριλαμβανομένης και της αντι-τρομοκρατικής. Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στην αντίστοιχη θεματική αυτού του άρθρου (στα ιταλικά): https://vesuviana.noblogs.org/post/2012/09/28/napoli-anarchici-il-doppio-livello-del-lavello.

Μια εταιρεία που λέγεται Micro Team εγκαθιστούσε συσκευές γεωεντοπισμού με GPS σε οχήματα για λογαριασμό της ιταλικής δικαιοσύνης, το 2011.

Ένα έγγραφο εκθέτει τη χαρτούρα που υπέγραφε τότε εκείνη η ιταλική εταιρεία όταν εγκαθιστούσε τις συσκευές παρακολούθησης σε οχήματα ως μέρος της σωφρονιστικής διαδικασίας. Το έγγραφο αυτό μπορεί να βρεθεί στο αρχείο στην τοποθεσία “pack012/stuff04/MODULO DI INSTALLAZIONE.pdf”.

Η εταιρεία αυτή δεν είχε μπει ως τώρα στη λίστα μας με τούτες τις εταιρείες, οπότε προστέθηκε τώρα: https://earsandeyes.noblogs.org/micro-team.

Μια εταιρεία που λέγεται Technologies and Organization for Intelligence (TOI) εμπορευόταν συσκευές παρακολούθησης.

Τρία έγγραφα (στα ιταλικά) αποδεικνύουν πως η εταιρεία αυτή εμπορευόταν:

  • Μια συσκευή ηχητικής καταγραφής
    – Το αρχείο βρίσκεται στην τοποθεσία “pack007/good04/Micro criptata LOWER.pdf”
    – Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε εδώ: https://cloud.disroot.org/s/DJ4qDAs4TePB4zG/download
  • Μια συσκευή ηχητικής καταγραφής και γεωεντοπισμού
    – Το αρχείο βρίσκεται στην τοποθεσία “pack004/good01/BlackCat new.pdf”
    – Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε εδώ: https://cloud.disroot.org/s/XeWysm3YbgdC6Y6/download
  • Κατασκοπικό λογισμικό προς εγκατάσταση στον υπολογιστή οποιουδήποτε υπόπτου
    – Το αρχείο βρίσκεται στην τοποθεσία “pack008/good05/Sistema di intercettazione telematica completa con pc.pdf”
    – Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε εδώ: https://cloud.disroot.org/s/nXrcsEr2m4DkJZN/download

Η εταιρεία αυτή δεν είχε μπει ως τώρα στη λίστα μας με τούτες τις εταιρείες, οπότε προστέθηκε τώρα: https://earsandeyes.noblogs.org/technologies-organization-for-intelligence.

Και πολλά άλλα πράγματα…

Πέραν απ’ το ζήτημα που μας αφορά, τα έγγραφα αυτά φανερώνουν τις συνήθειες των ιταλών μπάτσων εκείνη τη χρονική περίοδο. Κάμποσα δεδομένα εκθέτουν εξαιρετικά τη δουλειά τους πάνω στη συλλογή πληροφοριών και τη στρατηγική τους για την αντιμετώπιση του “αναρχικού κινήματος”. Ίσως κάποια απ’ αυτά μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την κρατική καταστολή και να την αντιπαλέψουμε αποτελεσματικότερα.

Πηγή: Ears and Eyes

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.