Barry Horne: 17 Μαρτίου 1952 – 5 Νοεμβρίου 2001

“Η μάχη δεν είναι για εμάς, για τις δικές μας ανάγκες ή τα δικά μας θέλω. Είναι για κάθε ζώο που υπέφερε και πέθανε στα εργαστήρια πειραμάτων και για κάθε ζώο που θα υποφέρει και θα πεθάνει στα ίδια κλουβιά, εκτός αν βάλουμε τέλος σε αυτή τη βιομηχανία τώρα. Οι ψυχές των βασανισμένων νεκρών ζώων ουρλιάζουν για δικαιοσύνη, οι κραυγές των ζωντανών για ελευθερία. Μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη δικαιοσύνη και αυτή την ελευθερία. Τα ζώα δεν έχουν κανέναν εκτός από εμάς. Δεν θα τα απογοητεύσουμε.”

Barry Horne (17 Μαρτίου 1952 – 5 Νοεμβρίου 2001)

O Barry Horne αγωνίστηκε, καταδικάστηκε και πέθανε μαχόμενος για την απελευθέρωση των ζώων. Πολλές από τις δράσεις του Barry φαίνεται να ήταν στο όνομα του μετώπου απελευθέρωσης ζώων, ALF, ενώ συμμετείχε και σε δράσεις ενάντια στο κυνήγι στην Αγγλία ως Hunt Saboteur και σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Συνελήφθη πρώτη φορά το 1988 μαζί με άλλα 4 άτομα, στην προσπάθειά τους να απελευθέρωσουν το δελφίνι Rocky, που βρισκόταν αιχμάλωτο σε πισίνα για 22 χρόνια.

Κατηγορήθηκε για βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εταιριών που πραγματοποιούσαν πειράματα σε ζώα και σε καταστήματα που πουλούσαν γούνες και δερμάτινα, με πρόκληση ζημιάς 3.000.000 λιρών. Το 1997 καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης, τη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι στιγμής σε ακτιβιστή για την απελευθέρωση των ζώων.

Ο αγώνας του για τα δικαιώματα των ζώων συνεχίστηκε και μέσα από τη φυλακή με απεργίες πείνας, με βασικό του αίτημα την ολική κατάργηση των πειραμάτων στα ζώα. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί αρκετά από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες πείνας, ενώ του προκλήθηκε απώλεια όρασης στο ένα μάτι, απώλεια ακοής και κύρωση του ύπατος ύστερα από 68 μέρες άρνησης λήψης τροφής. Το 2001 ύστερα από δεκαπενθήμερη απεργία πείνας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου και πέθανε από κύρωση του ήπατος στις 5 Νοεμβρίου.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπινα και μη ζώα που βρίσκονται αιχμάλωτα σε δομές κράτησης και εκμετάλλευσης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ολική απελευθέρωση με κάθε κόστος.

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.