Χιλή, Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τα αιχμάλωτα συντρόφια, και μνήμης για τον Mikhail Zhlobitsky και τον Kevin Garrido

Καταμεσής της τρέχουσας πανδημίας, η κυβέρνηση ανοίγει τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα τουριστικά κέντρα, δίνοντας προφανώς προτεραιότητα στα καπιταλιστικά συμφέροντα. Με όλα δαύτα, ο κόσμος σεργιανά στους δρόμους προσαρμοσμένος στα πλαίσια του ιού, ο οποίος ήρθε για να μείνει. Λένε πως επιστρέφουμε στην “κανονικότητα”, όμως τι γίνεται με τις φυλακές; Εδώ και 8 μήνες έχει επιβληθεί απαγόρευση επισκεπτηρίων, και γι’ αυτό οι οικογένειες, οι φίλοι/ες και τα συντρόφια των κρατουμένων αναρωτιούνται πότε θα μπορέσουν να τους/τις επισκεφθούν.

Για τον λόγο αυτόν, την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, συνεισφέροντας στη δρομίσια αγκιτάτσια και στην αλληλεγγύη ενάντια στον εγκλεισμό, κρεμάσαμε πανό και ορθώσαμε οδοφράγματα σε λεωφόρο του Σαντιάγο.

Με τη μικρή μας αυτή χειρονομία, επαναφέρουμε επίσης τη μνήμη των αδάμαστων πολεμιστών, Mikhail Zhlobitsky και Kevin Garrido, 2 χρόνια μετά τον θάνατο του καθενός τους.

Να σταθούμε άμεσα δίπλα στους αιχμαλώτους και τις αιχμάλωτες!

Για τη διάχυση της αγκιτάτσιας και της αλληλεγγύης!

Mikhail και Kevin παρόντες!

Όσο υπάρχει δυστυχία, θα υπάρχει εξέγερση!

Πηγή: Contra Info

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.