Χιλή: Ενημερώσεις για τα συντρόφια Francisco Solar και Mónica Caballero

29η Οκτώβρη 2020

Όπως γνωρίζετε, τα συντρόφια μας Francisco Solar και Mónica Caballero, βρίσκονται έγκλειστα απ’ τον Ιούλιο, κατηγορούμενα για διάφορες εκρηκτικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020. Οι νομικές διαδικασίες εναντίον τους τρέχουν ακόμη, όπως και η ίδια η έρευνα, και δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ενημερώσεις απ’ αυτόν τον τομέα.

Για την κατάσταση καθενός εξ αυτών, έχουμε τις ακόλουθες ενημερώσεις:

Ο Francisco Solar κρατείται ακόμη στην Πτέρυγα Υψίστης Ασφαλείας της Φυλακής (CAS), και πρόσφατα του επιβλήθηκαν δυο έρευνες, διεξαχθείσες από την αστυνομική υπηρεσία πληροφοριών σε αγαστή συνεργασία με τους δεσμοφυλάκους. Αρπάχθηκαν σημειώσεις απ’ τη νομική υπεράσπιση του συντρόφου, καθώς και πρόχειρα κειμένων, ενώ δέχεται συνεχή πίεση απ’ τον εισαγγελέα, ο οποίος και διέταξε αυτές τις έρευνες.

Η Mónica Caballero, απ’ την πλευρά της, κρατείται σε πτέρυγα κοινών εγκλημάτων στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, όπου εδώ και αρκετές βδομάδες αντιμετώπιζε πλήρη λογοκρισία της επικοινωνίας της. Κανένα γράμμα, ασχέτως περιεχομένου, δεν μπορούσε να σταλεί ή να παραληφθεί · στο τέλος, έπειτα από παρατεταμένη πίεση, οι ιθύνοντες της φυλακής εξέδωσαν πρωτόκολλο που επιτρέπει στη συντρόφισσα να στέλνει γράμματα, αλλά συνάμα απαγορεύει να της στέλνονται γράμματα άμεσα στη φυλακή μέσω ταχυδρομείου. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συνθήκη αυτή, ανοίξαμε την ακόλουθη διεύθυνση, προκειμένου να στέλνονται σ’ εμάς τα γράμματα απ’ τα συντρόφια σε άλλες χώρες, και εμείς με τη σειρά μας να τα μεταβιβάζουμε στη συντρόφισσα:

Santa Isabel 0151
Locale 6
Providencia
Santiago (Chile)

Παρά το άνοιγμα των κελιών και τη λήξη της απομόνωσης, δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στις φυλακές, και υπάρχει μονάχα η δυνατότητα για τηλεφωνική επικοινωνία και βιντεοκλήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση παρακολουθούνται απ’ τους δεσμοφυλάκους.

Αλληλεγγύη με τη Mónica και τον Francisco!

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.