Ιταλία: Απόφαση του εφετείου της «Scripta Manent»

Στις 24 Νοέμβρη 2020, στο δικαστήριο της φυλακής La Vallette στο Τορίνο, εκδόθηκε η απόφαση του εφετείου έναντι των 23 αναρχικών που διώχθηκαν για την υπόθεση της «Scripta Manent». Αναμένοντας να είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε περαιτέρω πληροφορίες και σκέψεις, ενημερώνουμε πως οι αποφάσεις για τα συντρόφια που είχαν καταδικαστεί στο πρωτοδικείο έχουν ως εξής:

Anna: 16 έτη και 6 μήνες (στο πρωτοδικείο: 17 έτη).

Alfredo: 20 έτη (όπως και στο πρωτοδικείο), σε συνέχεια της -με ανασταλτικό χαρακτήρα- καταδίκης σε 9 έτη, 5 μήνες και 10 ημέρες για τη δράση ενάντια στον Adinolfi.

Nicola: 1 έτος και 1 μήνας (στο πρωτοδικείο: 9 έτη), σε συνέχεια της -με ανασταλτικό χαρακτήρα- καταδίκης σε 8 έτη, 8 μήνες και 20 ημέρες για τη δράση ενάντια στον Adinolfi.

Alessandro: Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες (στο πρωτοδικείο: 5 έτη).

Marco: Αθωώθηκε για την κατηγορία της «ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία και την υπονόμευση της δημοκρατικής τάξης» (στο πρωτοδικείο: 5 έτη), αλλά καταδικάστηκε σε 1 έτος και 9 μήνες για «υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων», γεγονός που σχετίζεται με τον “Αναρχικό Μαύρο Σταυρό”.

Η καταδίκη για «ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία και την υπονόμευση της δημοκρατικής τάξης» επικυρώθηκε για την Anna, τον Alfredo και τον Nicola.

Οι σύντροφοι Nicola, Alessandro και Marco αποφυλακίστηκαν.

Σε αντίθεση με το πρωτοδικείο, επικυρώθηκαν 9 επιπλέον καταδίκες σε 9 ακόμη συντρόφια για «υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων». Οι κατηγορίες σχετίζονται, με διάφορους τρόπους, με δημοσίευση του “Αναρχικού Μαύρου Σταυρού”, με ένα έντυπο κι ένα διαδικτυακό site, καθώς και με τη διαχείριση κάποιων διαδικτυακών sites που κατηγορήθηκαν στη δίκη. Οι καταδίκες αυτές κυμαίνονται μεταξύ 1 έτους και 6 μηνών, και 2 ετών και 6 μηνών. Όπως ειπώθηκε, σε αυτές τις καταδίκες για «υποκίνηση» εντάσσεται και ο Marco.

Πέραν του Alessandro, ακόμη 9 αναρχικά συντρόφια αθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός συντρόφου που φυλακίστηκε στις 6 Σεπτέμβρη 2016 και αποφυλακίστηκε με αθωωτική απόφαση του πρωτοδικείου στις 24 Απρίλη 2019, καθώς και ενός συντρόφου που φυλακίστηκε και έπειτα του επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός κατά την ίδια περίοδο, και ο οποίος επίσης αποφυλακίστηκε με αθωωτική απόφαση του πρωτοδικείου. Τα υπόλοιπα συντρόφια ήταν ελεύθερα.

Επαναστατική αλληλεγγύη με τα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια!

Θάνατος στο Κράτος και το Κεφάλαιο, ζήτω η Αναρχία!

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.