Ιταλία: Καμπάνια αλληλεγγύης και οικ. στήριξης για τα διωκώμενα συντρόφια της επιχείρησης «Bialystok»

Ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2020, η Ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα των Carabinieri εξαπέλυσε μία ακόμη αντι-τρομοκρατική επιχείρηση κατά αναρχικών στην Ιταλία, κατ’ εντολή της Εισαγγελίας της Ρώμης.

Πέντε αναρχικά συντρόφια κατέληξαν στα κελιά του κράτους, και, αρχικά, δύο παρέμειναν υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Σήμερα, τα συντρόφια μας εξακολουθούν να βρίσκονται έγκλειστα, ενώ ο ένας σύντροφος στον οποίον αρχικά επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός είναι πλέον ελεύθερος. Μεταξύ των κατηγοριών εναντίον τους, βρίσκεται η συνήθης «ανατρεπτική οργάνωση με τρομοκρατικούς σκοπούς» και η «υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων».

Ανάμεσα στους βασικούς λόγους της έρευνας, ήταν η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο Αστυνομικό Τμήμα του San Giovanni στη Ρώμη (στις 7 Δεκεμβρίου 2017), ο εμπρησμός διάφορων εταιρικών οχημάτων της ENI-Enjoy (στις 28 Φεβρουαρίου 2019), καθώς και συγκεντρώσεις δίπλα στα τείχη των φυλακών, και η διοργάνωση εκδηλώσεων, συνελεύσεων και συναυλιών οικονομικής ενίσχυσης.

Για μία ακόμη φορά, σκοπός της εξουσίας είναι να πλήξει όσες και όσους αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη ως πρακτική επίθεσης και έμπρακτης στήριξης των συντροφισσών και των συντρόφων που βρίσκονται έγκλειστοι στις κρατικές φυλακές.

Έπειτα από περισσότερους από πέντε μήνες εγκλεισμού στις πτέρυγες «Alta Sorveglianza 2 (Υψηλής Επιτήρησης 2)», με τρεις μήνες απομόνωση, λογοκρισία και κατάσχεση αλληλογραφίας, απαγόρευση δικαστικών αγορεύσεων και αντικατάστασή τους από τηλεδιασκέψεις μέσω βίντεο, μείωση χρόνου τηλεφωνημάτων, τα συντρόφια μας βρίσκονται ενώπιον της έναρξης της δίκης, κατά πάσα πιθανότητα μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Να γιατί προβαίνουμε σε κάλεσμα αλληλεγγύης, το οποίο αυτές τις μέρες είναι πιο επείγον από ποτέ · την ίδια αλληλεγγύη που ήθελαν να δικάσουν, την αλληλεγγύη προς όσες και όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της εξουσίας. Την αλληλεγγύη που θεωρούμε πως πρέπει να εκφράζεται συνένοχα και πολύμορφα, που θεωρούμε ως άμεση δράση ενάντια σε όσους θέλουν να μας ωθήσουν σε συνθηκολόγηση.

Δυστυχώς, το κάλεσμα στήριξης αφορά επίσης και τη συγκέντρωση χρημάτων, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην υπεράσπιση να αντεπεξέλθει, μέσω εξειδικευμένων τοποθετήσεων, στις διάφορες θέσεις που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Είναι πλέον προφανές πως ο κατασταλτικός μηχανισμός διϋλίζει τις δυνατότητες χρήσης των τεχνο-επιστημονικών εργαλείων, προκειμένου να στηρίξει το δικαστικό του σύστημα.

Αν σε παροντικές και παρελθοντικές δίκες η χρήση δειγμάτων DNA αποτελούσε την αναπόφευκτη βασίλισσα των αποδεικτικών στοιχείων, στη συγκεκριμένη δίκη γινόμαστε επίσης μάρτυρες μιας απόπειρας να εισαχθούν ως έγκυρα τα νέα εργαλεία που βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία.

Θεωρούμε σημαντικό, ως σύντροφοι και συντρόφισσες, να εφοδιαστούμε με όλα τα αναγκαία εργαλεία ώστε ν’ αντιτεθούμε στις σύγχρονες πρακτικές κατασκευής ενοχής, οι οποίες οικοδομούν νομολογίες στις πλάτες των συντρόφων και των συντροφισσών μας.

Καλούμε, λοιπόν, όλα τα άτομα και τις συλλογικότητες να στηρίξουν τα συντρόφια μας όπως κρίνουν σκόπιμο, και, αν υπάρχει η δυνατότητα, και σε οικονομικό επίπεδο, μέσω της καμπάνιας αλληλεγγύης για την επιχείρηση «Bialystok».

Υπενθυμίζουμε πιο κάτω τα στοιχεία του λογαριασμού μέσω του οποίου μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά:

Κωδικός IBAN: IT40B3608105138206892206896
Κάτοχος λογαριασμού: Pietro Rosetti
Κωδικός SWIFT/BIC: BPPIITRRXXX

Τονίζουμε εδώ τη σημασία της συνενοχής και της εγγύτητας στους κρατουμένους και τις κρατούμενες μέσω αλληλογραφίας και, πρωτίστως, μέσω της συνέχισης των αγώνων στους οποίους συνεχίζουν ν’ αποτελούν ζωτικό κομμάτι!

Θέλουν να μας θάψουν, μα ξεχνούν πως είμαστε σπόροι.

Για την άνθιση της ανατροπής.

Για την Αναρχία.

Για να γράψετε στα έγκλειστα συντρόφια της επιχείρησης «Bialystok», ακολουθούν οι διευθύνσεις τους:

Claudio Zaccone
C. C. di Siracusa
strada Monasteri 20/C
contrada Cavadonna
96014 Floridia (SR)
Italia
(Στην Ιταλία, συστήνουμε να στέλνετε γράμματα στον Claudio μέσω «Posta 1»)

Flavia Digiannantonio
C. C. di Roma Rebibbia femminile
via Bartolo Longo 92
00156 Roma
Italia

Nico Aurigemma
C. C. di Terni
strada delle Campore 32
05100 Terni (TR)
Italia

Francesca Cerrone
C. C. di Latina, sezione femminile
via Aspromonte 100
04100 Latina (LT)
Italia

Roberto Cropo
C. R. di Alessandria «S. Michele»
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italia

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.