Χιλή, Σαντιάγο: Εκρηκτική επίθεση στο 21ο Αστυνομικό Τμήμα του Κεντρικού Σταθμού

Καμπάνια επίθεσης και εκδίκησης ενάντια στους φονιάδες.

Πράξη 1η: Εκρηκτική επίθεση στο 21ο Αστυνομικό Τμήμα του Κεντρικού Σταθμού.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκρηκτική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου στο 21ο Αστυνομικό Τμήμα, στη γειτονιά του Κεντρικού Σταθμού. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από περισσότερο από ½ κιλό δυναμίτη και ANFO, τοποθετημένα εντός μεταλλικού σωλήνα με μηχανικό πυροκροτητή.

Επιδιώξαμε, έτσι, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στις εγκαταστάσεις του τμήματος, αλλά και εν δυνάμει την αφαίρεση της ζωής κάποιου ένστολου καθάρματος. Καθιστούμε σαφές ότι η δράση μας δεν αποσκοπούσε επ’ ουδενί στον τραυματισμό κάποιου περαστικού, και γι’ αυτό λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πολλά έχουν αλλάξει από το ξέσπασμα της Εξέγερσης τον Οκτώβρη του ’19 και έπειτα. Οι δρόμοι πλέον δε φλέγονται ανεξέλεγκτα. Εμείς από τη μεριά μας δε νοσταλγούμε περασμένα “ένδοξα” γεγονότα, πιστεύουμε στη διαρκή σύγκρουση, στην όξυνση και τελειοποίηση των επιθετικών ενεργειών. Οι νέες συνθήκες έχουν επιφέρει ριζικές αλλαγές, δεν είμαστε αφελείς, αντιλαμβανόμαστε αφενός ότι οι μπάτσοι έχουν εξελίξει το οπλοστάσιό τους, και αφετέρου ότι ο κοινωνικός έλεγχος και η επιτήρηση έχουν ενταθεί με αφορμή την πανδημία. Ο φόβος για την πανδημία αλλά και για τις απαντήσεις του κράτους στην Εξέγερση του Οκτώβρη (καταστολή, διώξεις, φυλακή) κυριαρχεί στο κοινωνικό σύνολο. Με κάθε ευκαιρία επιδιώκεται η αποδυνάμωση και η εξάλειψη κάθε εξεγερτικής δυνατότητας.

Στο παρόν αναζητάμε εκείνα τα σημεία εντός του μητροπολιτικού ιστού όπου θα είμαστε ξανά αόρατοι/ες, βελτιώνοντας παράλληλα τις τακτικές και τις κινήσεις μας.

Η επίθεση στο 21ο Αστυνομικό Τμήμα είναι μια πράξη εκδίκησης για τους εκατοντάδες ακρωτηριασμένους και νεκρούς, τις χιλιάδες φυλακισμένες και φυλακισμένους που διαχρονικά υφίστανται τη βία και την καταστολή της εξουσίας. Μετά τη 18η Οκτώβρη 2019, όλα τα παραπάνω συμβαίνουν κάτω από μια ξεδιάντροπη ατιμωρησία και συστημική αποδοχή.

Μέσα από αυτή την ενέργεια, επιστρέψαμε εν μέρει λίγη από τη βία και τα σκληρά χτυπήματα που έχουμε δεχθεί, αποδεικνύοντας ότι η εκδίκηση είναι ακόμα εφικτή, και υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι υπεύθυνο για την απώλεια του ενός ματιού ενός νεαρού εξεγερμένου από τις Εργατικές Κατοικίες, ο οποίος, στις 21 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 17 ετών, δέχθηκε περισσότερα από 4 χτυπήματα απ’ την αστυνομία. Επίσης οι μπάτσοι του συγκεκριμένου τμήματος είναι υπεύθυνοι για τον βασανισμό πλανώδιων μικροπωλητών · μη θαρρείτε πως έχουμε ξεχάσει, έχουμε πολύ καλή μνήμη.

Μέσα από αυτή την ενέργεια, θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα αναρχικά συντρόφια, Mónica Caballero και Francisco Solar, που αναμένουν μεγάλες ποινές από τον κρατικό μηχανισμό. Χαιρετίζουμε την αδιάλλακτη στάση σας απέναντι στην επίθεση της εξουσίας. Μακάρι η θέρμη απ’ τη δράση μας να διαπεράσει τα τείχη που σας περικλείουν.

Είναι επίσης μια χειρονομία αλληλεγγύης με εκείνους και εκείνες που συνεχίζουν τη διαρκή σύγκρουση με το κράτος και εντείνουν τις επιθετικές πρακτικές στο Βαλμάπου, στη γη των Μαπούτσε.

Η δράση αυτή αποτελεί επίσης ένα κάλεσμα για διεύρυνση, ενίσχυση και όξυνση του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης. Να περάσουμε στην επίθεση, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, ενεργώντας με προσοχή και συνέπεια, επιδιώκοντας κάθε μας χτύπημα να είναι πιο επώδυνο και στοχευμένο, να αποδείξουμε στην πράξη ότι κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για επίθεση.

Χαιρετίζουμε, στεκόμαστε πλάι και στηρίζουμε όσες και όσους επιλέγουν τον δρόμο της σύγκρουσης και αφιερώνουν τη ζωή τους στον πόλεμο ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο.

Ας κάνουμε τους δολοφόνους και τους βασανιστές να τρέμουν, κάθε στιγμή που περνά βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά τους.

Οι σφαίρες μας θα γυρεύουν τα κορμιά τους, οι βόμβες μας θ’ ανατινάζουν τα τα σπίτια τους.

10 χρόνια μετά τη φωτιά στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ.

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους, στους Μαπούτσε, στα Αναρχικά και Ανατρεπτικά συντρόφια.

Σε κάθε γωνιά του κόσμου οι μπάτσοι είναι στόχοι.

Κουβαλάμε πάντοτε στη μνήμη μας Claudia López, τον Jhony Cariqueo, τον Mauricio Morales και τον Sebastián Oversluij.

Ας μιλήσει ξανά η φωνή του δυναμίτη.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

Άτυπος Πυρήνας “ΜΑΥΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ”

Πηγή: Contra Info

Μετάφραση: Λάβαμε μέσω mail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.