Γερμανία, Βερολίνο: Φωτιά σε φορτηγό της Hertz σε αλληλεγγύη με τον Δ. Κουφοντίνα

Από τις 8 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Προηγουμένως, η ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον είχε μεταφέρει από φυλακή κοντά στον Βόλο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Και αυτό ως μέρος της εκδικητικής πολιτικής της απέναντι στους κρατουμένους και τις κρατούμενες εν γένει, και ιδιαίτερα απέναντι στον Κουφοντίνα, ως αιχμάλωτο για την Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Για εμάς, εξέχουσα σημασία έχει το γεγονός πως ο Δημήτρης είναι ένας απ’ τους λίγους κατηγορουμένους για τη 17 Νοέμβρη που δεν παραχώρησε δήλωση μετάνοιας στο δικαστήριο, και ήταν ο μόνος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις δράσεις της οργάνωσης.

Ακόμα κι αν η επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη έχει τερματίσει την δράση της για σχεδόν 20 χρόνια, θα παραμένει για πάντα στην αγωνιστική μνήμη ως σύνδεσμος με την ιστορία, δημιουργώντας μια συνέχεια από την αντίσταση στην Γερμανική κατοχή της ελληνικής επικράτειας έως την πάλη ενάντια στην τρομοκρατία της δεξιάς κατά την διάρκεια του εμφυλίου μέχρι και τους αγώνες απέναντι στην στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967-1974 εξακολουθώντας από τότε να υποβόσκει σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια σε οποιοδήποτε καθεστώς εντός της χώρας.

Παρά τα όποια χάσματα στις διαφορετικές θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις μας, η 17 Νοέμβρη έχει υπάρχξει μία από τις αντάρτικες ομάδες στην Ευρώπη της οποίας η αντιιμπεριαλιστική και κομμουνιστική τάση, μαζί με όσες κριτικές μπορούν να εκφραστούν εναντίον της, συνεχίζει να είναι μία θετική αναφορά για τον αναρχικό πόλεμο στους δρόμους και αυτό διαφαίνεται στις πολυάριθμες επιθέσεις αλληλεγγύης.

Προκειμένου να προωθήσουμε τις απαιτήσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα και να δώσουμε δύναμη σε όσους αυτήν την στιγμή εξαπλώνουν την φωτιά στις Ελληνικές πόλεις συμμετέχοντας στην σύγκρουση, επιτεθήκαμε σε έναν προμηθευτή εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας την νύχτα στις 18 Φεβρουαρίου.

Παίρνοντας έμπνευση από μια επίθεση σε κατάστημα της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, Hertz, στην Αθήνα τον Δεκέμβρη, πυρπολήσαμε ένα φορτηγό της Hertz στο Hönower Weg, στο Λίχτενμπεργκ. Η Hertz παρέχει οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία, ιδίως στη μονάδα ΟΠΚΕ. Είτε το κάνει δωρεάν, όπως ισχυρίζεται κάποιες φορές, είτε με πιο ευνοϊκούς όρους, η εταιρεία αυτή είναι έκθετη στην οργή μας.

Δημήτρη, κράτα γερά!

Ο αγώνας μας δε σταματά, ώσπου όλοι οι κρατούμενοι να είναι λεύτεροι!

Αυτόνομη Ομάδα “Sigurd Debus”
– Κάθε φλεγόμενο όχημα της Hertz κι ένας Επαναστατικός Πυρήνας.

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.