Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κεντρική αντιπροσωπεία της Nissan

Ούτε σύνορα ούτε έθνη – Φωτιά σε εταιρεία στο Βερολίνο, η οποία στηρίζει τους κρατικούς μηχανισμούς άμυνας

Η Nissan αποτελεί έναν απ’ τους μεγαλύτερους και διεθνώς ενεργούς κατασκευαστές επιχειρησιακών οχημάτων για τις κατασταλτικές δυνάμεις, για εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης και για τον στρατό. Αυτή τη στιγμή, τα βανάκια και τα off-road οχήματα του γιαπωνέζικου ομίλου αντεπεξέρχονται εξαιρετικά στον ανταγωνισμό της αγοράς.

Για παράδειγμα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα καταστούσε το Nissan Qashqai ως το νέο βασικό μοντέλο του επιχειρησιακού της στόλου. Έγινε παραγγελία 790 τέτοιων τζιπ από τη Nissan (1). Πρόκειται να επιστρατευθούν κυρίως για τη φύλαξη των συνόρων σε επαρχιακές περιοχές, καθώς επίσης και για ειδικές μονάδες όπως η “ΟΠΚΕ”. Επιπλέον, το καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας παρήγγειλε νέα, μικρότερα βανάκια απ’ τη Nissan, προκειμένου να έχει εντονότερη παρουσία αντίστοιχα στους δρόμους των μητροπόλεων, όπου το ανθρωποκυνηγητό δεν εκτυλίσσεται με χαμηλότερη ένταση.

Στα οχήματα αυτά βρίσκεται το αίμα αμέτρητων ανθρώπων, στους οποίους η Ε.Ε. και το ελληνικό κράτος δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από φυλακίσεις και θανάτους, ενόσω βρίσκονται στις διαδρομές διαφυγής τους. Βρίσκεται επίσης το αίμα των συντροφισσών και των συντρόφων μας, οι οποίοι αντιστέκονται στη νέα χούντα. Και, κατά συνέπεια, το αίμα αυτό βρίσκεται επίσης στα χέρια των υπευθύνων της Nissan. Θα τους κάνουμε να πληρώσουν ακριβά γι’ αυτό.

Στη Γερμανία, επίσης, ο πόλεμος κατά των μεταναστών και των μεταναστριών συνεχίζεται αμείωτα. Μόλις την περασμένη Τετάρτη, εκατοντάδες άνθρωποι απελάθηκαν στο Αφγανιστάν μέσω Βερολίνου. Σε μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας βιώνει τη μία αιματηρή συμπλοκή μετά την άλλη, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε αμέτρητους ανθρώπους, και όχι μόνο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Δε μας αφορά αν μια χώρα είναι “ασφαλής” ή “επικίνδυνη”, απορρίπτουμε την ίδια τη λογική των συνόρων της και οτιδήποτε συμβαδίζει μ’ αυτήν.

Έτσι, τις πρώτες ώρες της 14ης Απριλίου 2021, μπουκάραμε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan στην οδό Wendenschloss, στο Köpenick του Βερολίνου, και βάλαμε φωτιά η οποία αχρήστευσε πλήρως ή κατέστρεψε μερικώς είκοσι νέα οχήματα, κυρίως SUV.

Χαιρετισμούς σε όλα τα άτομα που προσπαθούν να σπάσουν το ευρωπαϊκό συνοριακό καθεστώς.

Σε όλο τον κόσμο που κατέλαβε για μήνες τους δρόμους ενάντια στις φασιστικές μεθόδους της Νέας Δημοκρατίας.

Στα άτομα που μπλόκαραν το αεροδρόμιο του Schönefeld, και σε όλες και όλους τους αποφασισμένους, όπως εκείνοι στο Αννόβερο (2), που κάνουν τις υπηρεσίες απελάσεων να πληρώσουν ακριβά.

Αυτόνομες Ομάδες

Σημειώσεις:

(1) https://www.ekathimerini.com/260249/article/ekathimerini/news/elas-select-nissan-to-provide-new-police-cars

Παρεμπιπτόντως, η ελληνική κυβέρνηση ξόδευσε 31.000.000 ευρώ για το -εδώ και χρόνια- πιο εκτενές πρόγραμμα προμήθειας των αστυνομικών της δυνάμεων, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε συνεισφορά λιγότερων από 6.000.000 ευρώ: https://www.iefimerida.gr/ellada/programma-31-ekat-gia-elas-gileka-peripolika

(2) Σημείωση του μεταφραστή: https://chronik.blackblogs.org/?p=13816

Πηγή: Athens Indymedia

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.