Ισπανία: Αποφυλακίστηκε η συντρόφισσα Lisa

Η συντρόφισσά μας, Lisa, συνελήφθη και φυλακίστηκε στις 13 Απρίλη 2016, κατηγορούμενη για ληστεία τράπεζας στη γερμανική πόλη του Άαχεν. Καταδικάστηκε σε 7 έτη και 6 μήνες κάθειρξης τον Ιούνη του 2017. Τον Δεκέμβρη του 2018, έχοντας συμπληρώσει το πρώτο μέρος της ποινής της στη Γερμανία, μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη και έπειτα στην Καταλονία (στη φυλακή Brians I), ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένειά της. Τον Νοέμβρη του 2019, κατάφερε να βρεθεί σε τρίτο επίπεδο κράτησης (στην ανοιχτή πτέρυγα του Wad Ras, στη Βαρκελώνη), όμως η εισαγγελία του Ανώτατου Εθνικού Δικαστηρίου αναθεώρησε. Αντί για τότε, λοιπόν, το τρίτο επίπεδο κράτησης επικυρώθηκε για εκείνη το καλοκαίρι του 2020.

Έπειτα από τριάμιση έτη κλειστής φυλακής και ενάμιση έτος υπό το αποκαλούμενο καθεστώς «ημι-ελευθερίας», τη Δευτέρα 19 Απρίλη 2021, έχοντας συμπληρώσει τα 2/3 της ποινής της, αποφυλακίστηκε υπό όρους, μέτρο το οποίο μπορεί να ανακληθεί ή να διακοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή αν οι αρχές αποφασίσουν πως δεν τηρούνται οι περιοριστικοί όροι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσους έχουν δείξει την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη συντρόφισσα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, ας μη λησμονούμε όμως πως όσο υπάρχουν φυλακές, καμιά και κανείς μας δε θά ‘ναι λεύτερος!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλες και όλους όσους μάχονται εντός και εκτός φυλακών!

Πηγή: Act for Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.