Γαλλία: Ανοιξιάτικα σήματα καπνού

Ανοιξιάτικα σήματα καπνού

Στις 19 Μαΐου, ύστερα από 8 μήνες προφυλάκισης στη φυλακή της Nancy, τα τσιράκια του Κράτους οδηγούν σε δίκη τον αναρχικό Β. για τον εμπρησμό δύο κεραιών αναμετάδοσης κατά τη διάρκεια του μαζικού περιορισμού.Παρόλα αυτά, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση, έτσι κι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να μην αφήσουμε το σύντροφο μόνο του να αντιμετωπίσι τα καθάρματα με τους τήβεννους, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε την επιτακτική εργασία της καταστροφής του γερασμένου κόσμου…

Salins-les-Bains (Γιούρα), 10 Απρίλη 2020. Ενώ ο αυτοπεριορισμός βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, ένας αναρχικός σκαρφαλώνει τις πλαγιές του βουνού Poupet. Με τις ιδέες και την αποφασιστικότητά του, παραδίδει στον καπνό τις δύο μεγάλες κεραίες αναμετάδοσης συχνοτήτων της αστυνομίας, της χωροφυλακής και χειριστών κινητής τηλεφωνίας, πριν εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα εκεί απ’όπου ήρθε. Παρεπιπτόντως, αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση, μιας και επισήμως έχουν αναφερθεί σαμποτάζ σε 174 κεραίες σε όλη την επικράτεια από την αρχή του χρόνου, μισές από αυτές με φωτιά. Κι αυτά χωρίς να προσμετράμε τα σαμποτάζ σε οπτικές ίνες ή τηλεφωνικούς θαλάμους, ενάντια σε προμηθευτές καλωδίων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το γεγονός ότι ένα άτομο που αγαπά την ελευθερία περπάτησε κάτω από τα άστρα για να σπάσει τις ψηφιακές αλυσίδες που συνδέουν τους τηλε-εργαζόμενους με τους εκμεταλλευτές τους ή εκείνες που αλυσοδένουν τους ανυπότακτους στο σχολείο, αλλά και για να διακόψει τη ροή του τεχνολογικού ελέγχου, είναι ήδη κάτι απαράδεκτο για τις αρχές. Αλλά το ότι αυτή η δράση είναι κομμάτι ενός πιο διάχυτου και πολύπλευρου αγώνα… αυτό είναι που ξεσήκωσε τις δαγκάνες της δικαιοσύνης και εκείνες της ειδικής μονάδας επιβολής της τάξης, που ονομάζεται Oracle (Σ.τ.Μ.: αποτελεί ειδικη μονάδα της χωροφυλακής που δημιουργήθηκε το 2020 για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα επιθέσεων και σαμποτάζ σε στόχους της κυριαρχίας). Ήταν αυτή που οδήγησε γρήγορα-γρήγορα τις έρευνες, υποστηριζόμενη από τη δικαστική αστυνομία της Dijon και το τμήμα ερευνών της χωροφυλακής της Besançon, ειδικά εφόσον μία ακόμη φωτιά είχε καταστρέψει μία SFR κεραία στο βουνό Brégille στην ίδια πόλη.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχοντας βρει στη βάση των καβουρνιασμένων πυλώνων γενετικό υλικό που αποδίδεται στην Β., έναν σύντροφο ευραίως γνωστό για τις ανατρεπτικές του ιδέες, για μήνες ολόκληρους δεν τσιγκουνέφτηκαν στα μέσα που χρησιμποίησαν: πλήθος παρακολουθήσεων από μέλη της GIGN (Εθνική Ομάδα Επεμβάσεων Χωροφυλακής) που είχαν έρθει ειδικά από την πρωτεύουσα, μία κάμερα έξω από ένα σπίτι, συσκευές GPS που τοποθετήθηκαν σε διάφορα οχήματα ανθρώπων από τον περίγυρό του, μία αίτηση για τοποθέτηση μικροφόνων σε ένα διαμέρισμα ή στη μάντρα μιας δημόσιας πλατείας, διεθνείς ανιχνευτές ταυτότητας συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ώστε να υποκλέπουν ζωντανά τηλεφωνικές συνομιλίες, προσπαθώντας παράλληλα να διαπιστώσουν αν χρησιμοποιεί κι άλλα κινητά, ταυτόχρονες έρευνες σε τρία σπίτια… κι όλα αυτά για όχι και για πολλά.Όχι μόνο έχασαν κατ’εξακολούθηση τα χνάρια του γενναίου αναρχικού ποδηλάτη κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, όχι μόνο έπρεπε να κηρύξουν τελικά απόλυση γι αυτόν για την επίθεση στην Besançon (η οποία ίσως παραμένει ανοιχτή εναντίον κάποιου χ προσώπου), είχαν επίσης να αντιμετωπίσουν τα εξής γεγονότα: ο Β. έφερε εις πέρας την καταστροφή των δύο κεραιών στο Salins-les-Bains μόνος του, όπως, άλλωστε, είχε αναλάβει σαφώς την ευθύνη μετά τη σύλληψή του στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Αφότου τον φυλάκισαν στη φυλακή της Nancy και τον υπέβαλαν σε ανάκριση, ο δικαστής και οι συνεργάτες του συνέχισαν φυσικά τη βρώμική τους δουλειά: απέρριψαν την αίτηση του Β. για αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι το Φλεβάρη, απαγόρευσαν κάθε επίσκεψη στη φυλακή από μη συγγενικά πρόσωπα ως το κλείσιμο της δικογραφίας το Μάρτιο, η εισαγγελία επιχείρησε να εξαγοράσει δήλωση μετάνοιας μετά παραδοχής ενοχής έναντι μιας ψευδο-μείωσης της ποινής- πράγμα που ο σύντροφος αρνήθηκε χωρίς δισταγμό-, ώστε τελικά να του ανακοινώσουν την παραπομπή του σε δίκη στις 19 Μάη.

Σε αυτόν τον κόσμο που είναι γεμάτος με ηλεκτρονικά λουριά, όπου η διαρκής συνδεσιμότητα ευνοεί την καπιταλιστική και κρατική αναδιάρθρωση, τα μάτια των εχθρών της κυριαρχίας δεν μπορεί να μη στραφούν σε υποδομές όπως οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας ή τα δίκτυα οπτικών ινών, που μας ζώνουν από παντού. Όπως δεν μπορούν να μην εστιάσουν σε παρόχους και εγκαταστάτες καλωδιώσεων, πυλώνων και δικτύων, όπως οι εταιρίες Axione, Axians, Circet, Constructel, Dorsalys, Nexans, SNEF, Sogetrel ή η Scopelec, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη δεχτεί θερμές επισκέψεις τους τελευταίους μήνες. Επειδή σε μια περίοδο που η ερήμωση του πλανήτη και της ζωής από το βιομηχανικό σύστημα γίνονται όλο και πιο εμφανείς μέρα με τη μέρα, το να αντιτεθούμε χωρίς υποχωρήσεις είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό είναι αναμφίβολα αυτό που θα συνεχίσων να κάνουν όσοι δεν έχουν παραδοθεί σε έναν κόσμο γεμάτο τέλειες τεχνολογίες. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε εποχή… ακόμα περισσότερο όταν φαίνεται ότι κάποιοι ανοιξιάτικοι ουρανοί είναι κάποιες φορές τόσο καθαροί που μπορούν να μεταφέρουν σήματα καπνού που διαπερνούν τα πιο σφιχτά κάγκελα.

Η αλληλεγγύη είναι επίθεση!

Λευτεριά σε όλες και όλους!

Κάποιοι αναρχικοί σε συνενοχή και αλληλεγγύη

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.