Χιλή, Σαντιάγο: Εκρηκτική επίθεση στη SODEXO

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Η ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Απ’ τις 22 Μάρτη, αρκετοί ανατρεπτικοί και αναρχικοί κρατούμενοι και κρατούμενες διεξήγαγαν απεργία πείνας, διεκδικώντας την ανάκληση του Νομικού Διατάγματος 321, καθώς και την απελευθέρωση του Marcelo Villarroel και των αιχμαλώτων της εξέγερσης. Αντιμέτωποι μ’ αυτήν τη συνθήκη μάχης ενάντια στις φυλακές, δηλώνουμε το εξής:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 11ης του Μαύρου Μάη, και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, πυροδοτήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά απ’ την εταιρεία SODEXO, λόγω της ευθύνης της για την καθημερινή δυστυχία που βασανίζει χιλιάδες κρατούμενες και κρατουμένους στις φυλακές της χιλιάνικης δημοκρατίας. Η SODEXO είναι υπεύθυνη για την παραχώρηση των φυλακών Antofagasta, Iquique, La Serena, Rancagua και El Manzano. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Χωροφυλακής, της Κρατικής Αστυνομίας της Χιλής και του ιδιωτικού κεφαλαίου, δημιουργεί μια τριάδα που αναδεικνύει τις επικερδέστατες επιχειρηματικές βρωμοδουλειές φυλακών-εταιρειών, καταπατώντας την αξιοπρέπεια του πληθυσμού των φυλακών, με βάση τα οικονομικά τους συμφέροντα και την κοινωνική τάξη των πλουσίων και των ισχυρών.

Χαιρετίζουμε θερμά τα συντρόφια που πραγματοποίησαν απεργία πείνας για 50 ημέρες, αποδείχνοντας πως η μαχητικότητα των εγκλείστων αποτελεί εργαλείο αντίστασης απέναντι στην υποταγή της φυλακής, ενώ, την ίδια στιγμή, διαχέει το μικρόβιο της δράσης στους δρόμους. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ακμαίος ο μαχητικός παλμός που συνοδεύει τις κινητοποιήσεις εντός τειχών, κατανοώντας πως ο αγώνας για την απελευθέρωση των κρατουμένων και για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους είναι μακρόπνοος και αδιάκοπος.

Ακόμα και στα πλαίσια αστυνομικού και στρατιωτικού ελέγχου, η επίθεση αποτελεί πραγματική δυνατότητα, και εξαρτάται μόνον απ’ τη θέλησή μας και το μαχητικό μας πνεύμα. Υπό αυτήν τη σκοπιά, η κουβέντα που λέει πως όλη η επαναστατική δράση περιορίζεται στη συνέλευση, αντανακλά μονάχα αρνητικά στο μαχητικό πνεύμα όσων οργανώνονται κι εξεγείρονται με αξιοπρέπεια απέναντι στον εχθρό, απαξιώνοντας μια ιστορία αγώνα που εκτυλίσσεται με εκατοντάδες συντρόφια αιχμάλωτα, τραυματισμένα ή νεκρά. Αν δεν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, η οικοδόμηση ενός νέου κόσμου θ’ αποτελεί απλώς μια χίμαιρα · καλούμε σε οργάνωση για να επιτεθούμε σε όλες τις περιοχές και πραγματικότητες.

Τούτον τον Μαύρο Μάη, επαναφέρουμε στη μνήμη μας τον σύντροφό μας, Mauricio Morales, ο οποίος πέθανε πριν 12 χρόνια πάνω στη δράση, επιδιώκοντας να επιτεθεί στη Σχολή Χωροφυλάκων. Η μνήμη διατηρείται ζωντανή στους δρόμους και στην πολύμορφη δράση · πεθαίνουν μονάχα όσοι παραδίδονται στη λησμονιά.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΒΑΛΜΑΠΟΥ!

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ!

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, Η ΨΗΦΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ!

Με την αναρχία θα νικήσουμε, αυτόνομα θα ζήσουμε.

Επαναστατικοί Πυρήνες Nicolás Neira

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο 15χρονος αναρχο-πάνκης σύντροφος Nicolás Neira πέθανε αφότου χτυπήθηκε με δακρυγόνο από την αστυνομία ESMAD κατά τη διάρκεια συγκρούσεων 1ης Μάη στην Κολομβία*.

* Σημείωση του Contra Info: Ο σύντροφος Nicolás Neira πέθανε στις 05/01/2005.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.