Μεξικό: Εκρηκτική επίθεση στην τράπεζα των ενόπλων δυνάμεων

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ…

Μόλις λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Μάη 2021, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από πυρίτιδα και βουτάνιο, στοχεύοντας την καταστροφή των εγκαταστάσεων της τράπεζας των ενόπλων δυνάμεων, Banjército, στην Πόλη του Μεξικό, κάτι το οποίο και επετεύχθη πλήρως.

Το πράξαμε διότι…

I

Επαναφέρουμε στη μνήμη μας τον Mauricio Morales, Χιλιανό αναρχικό σύντοφο που έφυγε απ’ τη ζωή με τραγικό τρόπο, κουβαλώντας εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος, όπως φαίνεται, προοριζόταν για τη Σχολή Δεσμοφυλάκων στη γειτονιά Matta, στο Σαντιάγο. Ο σύντροφος είναι παρών!

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για δράση που απηύθυναν οι αναρχικές κι οι αναρχικοί κρατούμενοι ανά τον κόσμο. Απ’ το Μεξικό ως την Ελλάδα, απ’ το Μοντεβιδέο ως το Βέλγιο! Απ’ την Αργεντινή ως το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να γευόμαστε την ένοπλη χαρά!!!

Καταδικάζουμε τις κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια στα αναρχικά συντρόφια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα διεθνή δίκτυα αντιπληροφόρησης. Δείχνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς όσες και όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης και προς τα συντρόφια απ’ το 325, απ’ τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό Βερολίνου, απ’ το Northshore Counter-Info, απ’ το Montreal Counter-Info και απ’ το Act for Freedom Now.

II

Αρνούμαστε τον μεξικάνικο μιλιταρισμό. Στο σήμερα, ζούμε στο Μεξικό σε ένα πανίσχυρο μιλιταριστικό καθεστώς. Η Κυβέρνηση του Andrès Manuel Lòpez Obrador έχει βαθύνει τη διασπορά της πολιτικής της επιρροής, παρουσίας και πρόσβασης στις στρατιωτικές μονάδες · αυξάνοντας την ισχύ τους, διπλασιάζοντας τα ποσά χρηματοδότησής τους και επεκτείνοντας το πεδίο επιρροής τους: Στρατιωτικοποιώντας το μεταναστευτικό ζήτημα, τα λιμάνια και τα τελωνεία, την εφαρμογή των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και τη δημόσια ασφάλεια. Αυτό έχει, σαφώς, προκαλέσει ένα οδυνηρό βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθιστώντας τις κοινωνικές ιεραρχίες ιδιαίτερα άτεγκτες. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Όλο και περισσότερη βία απέναντι στις εκμεταλλευόμενες τάξεις, εξαφανίσεις ατόμων, παραδικαστικές εκτελέσεις, σεξουαλικά βασανιστήρια, αύξηση των γυναικοκτονιών · και όλα αυτά τιμωρώντας και επιβάλλοντας, όπως πάντα, περισσότερη αγωνία εις βάρος της ευημερίας των ανθρώπων που γεννούν τη ζωή: τις γυναίκες. Και τότε, όταν μητέρες που αναζητούν τα αγνοούμενα παιδιά τους κραυγάζουν κατατρομαγμένες, τι κάνει το μεξικανικό κράτος γι’ αυτές; Χλεύη και περιφρόνηση είναι τα μόνα που λαμβάνουν απ’ τον Lòpez Obrador! Ποιος, όμως, είν’ ο λόγος για την τόση απάθεια; Θεωρούμε πως, αν το σύστημα παραμένει απαθές μπρος στις κραυγές μας, είναι επειδή ο πόνος μας αποτελεί ακριβώς την αναγκαία συνθήκη διαιώνισης αυτής της εκμεταλλευτικής τάξης · τούτο είναι το θεμέλιο αυτού του τέρατος που τρέφεται απ’ το αίμα και τις σάρκες μας! Δίχως την αξία που παράγουμε, δίχως τη ζωή που γεννάμε, δίχως τα σώματα που φροντίζουμε, πώς θα μπορούσε ν’ αναπαράγεται η ζωή προκειμένου ν’ απομυζάται ολοκληρωτικά από την τάξη αυτή; Να λοιπόν γιατί ούτε το  κράτος, ούτε η πατριαρχία, ούτε κι ο καπιταλισμός πρόκειται να σταματήσουν τούτο το μακελειό · οφείλουμε να το σταματήσουμε μόνες μας!

Δε γεννηθήκαμε γυναίκες, μας κατέστησαν γυναίκες. Πλέον έχουμε και δικαίωμα ψήφου, μάλιστα! Απέναντι λοιπόν σ’ αυτό, δείτε, το δηλώνουμε ξεκάθαρα: ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ!

III

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Μάη, ένας υπερυψωμένος διάδρομος του σταθμού μετρό στην Πόλη του Μεξικό κατέρρευσε · ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 26, ενώ τουλάχιστον 10 απ’ τους νοσηλευομένους είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Προς όλους τους ενόχους, κρατικούς λειτουργούς, καπιταλιστές, και λοιπά δολοφονικά τσουτσέκια, έχουμε να πούμε το εξής: Να τρέμετε, διότι βρισκόμαστε στα χνάρια σας, και μπορεί να βρισκόμαστε πιο κοντά απ’ όσο μπορείτε να διανοηθείτε.

Το πρωί της 18ης Μάη, συνολικά 95 φοιτητές (74 εκ των οποίων γυναίκες) δέχθηκαν απαγωγή απ’ το μεξικανικό Κράτος, σε μια δειλή κίνηση εγκληματοποίησης της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Κάτω τα τείχη των φυλακών! Όλοι οι κρατούμενοι είναι πολιτικοί!

Σύντομα πλησιάζουν οι εκλογές στο Μεξικό. Αποκηρύττουμε πλήρως το Κράτος! Δε θα το αφήσουμε σε ησυχία! Να πυροδοτήσουμε την εξέγερση!

Ας απολαύσουμε τη φλόγα! Ας ζήσουμε την ευχαρίστηση αυτή!!! Να διαλύσουμε την κυρίαρχη τάξη!!! Ζήτω η αναρχία!

Από την άτυπη ομάδα Εξεγερσιακής Αναρχο-Φεμινιστικής Δράσης
Lupe La Camelina

Πόλη του Μεξικό, 23 Μάη 2021

υ.γ. Τα καθεστωτικά μίντια στο Μεξικό απέκρυψαν αυτήν τη δράση. Αυτό μονάχα επιβεβαιώνει την ταξική τους θέση στο πλευρό της εξουσίας. Κι επαναβεβαιώνει την πεποίθησή μας να συνεχίσουμε τη σύγκρουση και τη δράση. Το να τους γινόμαστε μπελάς, το να θέλουν να μας φιμώσουν, σημαίνει πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. ΔΕΝ πρόκειται να μας φιμώσουν!

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.