Χιλή: Σύλληψη 2 συντρόφων για το εκρηκτικό δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Talca

Στις 26 Μάη 2021, έλαβε χώρα ευρεία κατασταλτική επιχείρηση στην γειτονιά της San Clemente, στην περιοχή Maule, κατά την οποία οι κατασταλτικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο συντρόφια που κατηγορούνται για την αποστολή εκρηκτικού δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα της Talca τον Νοέμβριο του 2020.

Στα τέλη του 2020, οι “Απρόσωπες οντότητες, τίποτα και κανείς που να γνωρίζετε” ανέλαβαν την ευθύνη για την εκρηκτική επίθεση στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα δύο αστυνομικούς με ακουστικά τραύματα. Έκτοτε, η Εισαγγελία των Νοτίων, αυτοχαρακτηριζόμενη ως ειδική σε τέτοιου τύπου ενέργειες, ανέλαβε την έρευνα παρέα με το προσωπικό της OS-9.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, οι σύντροφοι Ignacio και Luis Avaca, δίδυμα αδέρφια, χρησιμοποίησαν εταιρεία κούριερ για να στείλουν το παγιδευμένο δέμα. Και οι αποδείξεις; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διωκτικού μηχανισμού: Μια κάμερα καταγραφής σε υπεραστικό λεωφορείο που πέρασε απ’ την περιοχή, καθώς και ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον φάκελο ο οποίος περιείχε την εκρηκτική ύλη.

Και οι δύο ήταν επιβαρυμένοι από τη νομοθεσία για τον έλεγχο των όπλων, γεγονός που τους καθιστά υπό καθεστώς 4μηνης προφυλάκισης, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η έρευνα. Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε σε ποια φυλακή έχουν μεταφερθεί.

Ο Ignacio και ο Luis πίσω στους δρόμους!

Αλληλεγγύη με όσες και όσους συλλαμβάνονται για επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία!

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.