Ιταλία: Η αναρχική συντρόφισσα Natascia Savio ξεκίνησε απεργία πείνας στις 16 Ιούνη

Μέσω βίντεο-κλήσης το πρωί της 19ης Ιούνη, η Natascia ενημέρωσε πως στις 16 Ιούνη, με την επιστροφή της στη φυλακή του Vigevano, έπειτα απ’ την πρωτόδικη δικαστική ακρόαση που έλαβε χώρα στο Τορίνο (στα πλαίσια της δίκης για την υπόθεση “Scintilla” όπου και βρίσκεται κατηγορούμενη), της μέτρησαν τη θερμοκρασία και την έβαλαν άμεσα σε κελί απομόνωσης. Μόλις όμως αντιλήφθηκε πως βρισκόταν εκεί προσωρινά, ώστε να μεταφερθεί πίσω στη φυλακή της Santa Maria Capua Vetere (στην επαρχία της Caserta, στη νότια Ιταλία), ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη απεργίας πείνας, πετώντας το φαγητό έξω απ’ το κελί όταν της το έφεραν.

Οι αιτήσεις για μεταγωγή της σε άλλη φυλακή αποδείχθηκαν ανώφελες, δεδομένου πως έχει παραβιαστεί η δυνατότητά της για δικηγορική υπεράσπιση, καθιστώντας έτσι αδύνατο να παρακολουθεί κανονικά τις δίκες στις οποίες βρίσκεται κατηγορούμενη στη Γένοβα (για την επιχείρηση “Prometeo”) και στο Τορίνο (για την επιχείρηση “Scintilla”), καθώς και να συναντά τον δικηγόρο της, είτε στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, είτε κατά την προανακριτική φάση. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε πως η μόνη αίτηση που κατόρθωσε να καταθέσει κατά πρόσωπο ήταν στη φυλακή του Vigevano, καθώς στη φυλακή της Santa Maria Capua Vetere δε στάλθηκε ποτέ, μένοντας κατά πάσα πιθανότητα να μαζεύει σκόνη σε κάποιο γραφείο της διοίκησης της φυλακής.

Η Natascia είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος και να μη δεχτεί φαγητό μέχρι ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Ακμαία, αποφασιστική και με το κεφάλι ψηλά, η Natascia δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται, ακόμη και όντας έγκλειστη. Εναπόκειται σ’ εμάς εκτός τειχών να παλέψουμε στο πλευρό της με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ NATASCIA, ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.