Ιταλία: Ενημερώσεις για την ”Επιχείρηση Bialystok”

Σχετικά με τη συνθήκη κράτησης του Claudio, πριν δυο μήνες μεταφέρθηκε απ’ την πτέρυγα AS3 (Υψίστης Ασφαλείας 3) στην “κοινή” πτέρυγα της φυλακής των Συρακουσών. Οι λόγοι για τη μεταφορά του δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη, φαίνεται όμως να υπήρξε “υπουργική” εντολή, και συγκεκριμένα απ’ την DAP (Τομέας Διαχείρισης Φυλακών, ο φορέας που αποφασίζει επί των τοποθετήσεων των κρατουμένων). Επιπλέον, αποσαφηνίστηκε πως τα μέτρα κράτησης υπό το καθεστώς 280bis δεν ευσταθούν, παραμένει όμως έγκλειστος για “μεταφορά και κατασκευή όπλων και εκρηκτικών με τρομοκρατικούς σκοπούς”.

Υπενθυμίζουμε πως η πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία για την “Επιχείρηση Bialystok” ξεκίνησε την 25η Φεβρουαρίου 2021, με τοποθέτηση του μάρτυρα κατηγορίας, Luigi Imperatore, ταγματάρχη της κατασταλτικής μονάδας ROS. Τη 12η Μάη, ο Imperatore παρέμενε πρωταγωνιστής, συνεχίζοντας τις ιστορικές του φλυαρίες σχετικά με τον αναρχικό γαλαξία, και ρίχνοντας φως στη συνήθη διατύπωση περί “ενδείξεων”, εν είδει έλλειψης απτών στοιχείων.

Οι επόμενες ακροάσεις λαμβάνουν χώρα την 8η και την 30ή Ιουνίου, όπου θα τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης (σχετικά με τις κατηγορίες που επιρρίπτονται στον Claudio), οι οποίοι θα παρουσιάσουν έναν λόγο βασισμένο στις αναφορές που προέρχονται απ’ την εισαγγελία. Έπειτα απ’ το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν την 7η και την 9η Σεπτέμβρη, καθώς και την 6η Οκτώβρη. Από τις 30 Ιούνη, οι ακροάσεις θα λαμβάνουν χώρα στη δικαστική αίθουσα της φυλακής της Rebibbia.

Αυτή είναι η διεύθυνση για να γράψετε στον Claudio:

Claudio Zaccone
C.C. Siracusa
Strada dei Monasteri 20
96014 Floridia
Συρακούσες, Ιταλία

Πηγή: Act for Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.