Ανακοίνωση του Κέντρου Πηγών περί Αντι-Παρακολούθησης

Ανακοίνωση του Κέντρου Πηγών περί Αντι-Παρακολούθησης (CSRC), διαδικτυακού κόμβου για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας αντίστασης ενάντια στην επιτήρηση.

Ανά τον κόσμο, αναρχικά και λοιπά επαναστατικά υποκείμενα υποβάλλονται σε παρακολούθηση λόγω των δραστηριοτήτων τους. Η παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί από κρατικούς φορείς και λοιπούς παράγοντες – για παράδειγμα, ιδιωτικούς ερευνητές, φασίστες, παρακρατικούς, νομοταγείς πολίτες. Η παρακολούθηση μπορεί ν’ αποσκοπεί στη διακοπή των δραστηριοτήτων μας, στην πραγματοποίηση συλλήψεων, σε σίγουρες καταδίκες ή και σε ακόμα χειρότερα.

Όσο οι τεχνολογίες αναπτύσσονται, κάποιες τεχνικές παρακολούθησης παραμένουν ίδιες, ενώ κάποιες άλλες προσαρμόζονται ώστε να ενσωματωθούν στις αναδυόμενες τεχνολογίες. Ενόσω λοιπόν ακόμα οι μπάτσοι μας ακολουθούν στους δρόμους και διατηρούν φακέλους για εμάς απ’ τα αρχεία τους, σήμερα πλέον οι κάμερες βρίσκονται παντού, τα drones πετούν πάνω απ’ τα κεφάλια μας, και η εγκληματολογική έρευνα που βασίζεται σε δείγματα DNA στέλνει πολλά συντρόφια στη φυλακή.

Θεωρήσαμε πως υπήρχε μια έλλειψη συλλογικών εργαλείων για ν’ αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά, οπότε δημιουργήσαμε έναν ιστότοπο, το Κέντρο Πληροφοριών περί Αντι-Παρακολούθησης (CSRC). Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε ποικίλες πηγές ανά μέρος προκειμένου να βοηθήσουμε τα αναρχικά και τα λοιπά επαναστατικά υποκείμενα να παλέψουν την επιτήρηση που μας επιβάλλεται. Επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε τη διεθνή συνεργασία, και δεχόμαστε δημοσιεύσεις σε όλες τις γλώσσες.

Πώς μπορεί κανείς ν’ αποφύγει ν’ αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα και λοιπά ίχνη κατά τη διάρκεια μιας δράσης; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε υπολογιστές και κινητά με μεγαλύτερη ασφάλεια; Τι πρέπει να κάνουμε αν διαπιστώσουμε πως κάποιος είναι πληροφοριοδότης; Πώς μπορεί κανείς ν’ αντιμετωπίσει της ψυχολογικές συνέπειες της παρανομίας; Πώς μπορούμε να καταστρέψουμε κάμερες στους δρόμους; Είναι συσκευή γεωεντοπισμού με GPS αυτό που βρήκαμε στο όχημά μας; Σε αυτές τις ερωτήσεις θέλουμε να απαντήσουμε, και σε ακόμη περισσότερες.

Στείλτε μας ελεύθερα δημοσιεύσεις, μεταφράσεις ή σχόλια. Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας στο: https://csrc.link

Πηγή: Act for Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok