Χιλή: Ανακοινωθέν των συντρόφων Ignacio και Luis, που έχουν κατηγορηθεί για αποστολή παγιδευμένου δέματος σε ΑΤ

Ανακοινωθέν των συντρόφων Ignacio και Luis, που έχουν κατηγορηθεί για αποστολή παγιδευμένου εκρηκτικού δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα της Talca

09/06/2021

Είναι δύσκολο ν’ αρχινήσω να γράφω όταν η καρδιά και το μυαλό μου είν’ ακόμη σε αναταραχή. Το μόνο που θά ‘θελα να έχω είναι μια αδελφική αγκαλιά, το φως του ήλιου και η θέρμη του στο δέρμα μου, και το μόνο που έχω τώρα είναι τσιμέντο, παγωνιά, υγρασία και δυσωδία.

Ίσως νά ‘ταν ευκολότερο για ‘μένα να το κλείσω ευχαριστώντας: Πρωτίστως την εξ αίματος οικογένειά μου που, μακριά από στείρους συναισθηματισμούς, έχει κάνει εμένα και τον αδελφό μου να νιώσουμε πως έχουμε κάποιον πλάι μας. Σας ευχαριστώ για την ειλικρινή σας στήριξη. Κατά δεύτερον, όλα τα συντρόφια και τα κοντινά άτομα που “κινητοποιούνται” απ’ έξω με διάφορες αλληλέγγυες χειρονομίες. Τις στιγμές αυτές τα πάντα βοηθούν και, όπως και την οικογένειά μου, σας ευχαριστώ για την ειλικρινή σας στήριξη.

Τώρα, για όσους αναρωτούνται, λέω πως: ΝΑΙ. Η φυλάκισή μας έχει πολιτικό χαρακτήρα. Τόσο πολιτικό όσο και οποιουδήποτε κρατουμένου στο σύστημα αυτό. Θα ήθελα να εμβαθύνω σε λίγο πιο “θεωρητικά” ζητήματα, αλλά δεν είν’ η κατάλληλη στιγμή.

Θα πω μονάχα πως, αν η φυλάκισή μας δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, τότε δε θα είχαν πάρει δείγματα του αίματός μας παρά τη θέλησή μας, υπό την απειλή ότι “θα τα έπαιρναν ούτως ή άλλως”. Αν αυτή η δικαστική έδρα δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, τότε οι μπασκίνες (οι GOPE, οι Ειδικές Μονάδες, όπως το FBI) δε θα κόφτονταν να λάβουν αντίγραφα των όσων διαβάζουμε και γράφουμε… και το έκαναν. Αυτό ακριβώς υποδηλώνει και η έρευνα στους υπολογιστές και τα κινητά μας, στα οποία οτιδήποτε κι αν βρουν θα το χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τις μηχανορραφίες τους. Αν η φυλάκισή μας δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, τότε οι μπασκίνες της νότιας μητροπολιτικής περιοχής δε θα μπούκαραν στα σπίτια μας, με ένα τεράστιο μιντιακό σόου και κάμερες τη στιγμή της σύλληψής μας. Και, τέλος, αν η φυλάκισή μας δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, δε θ’ αποτελούσαμε κομμάτι στις δηλώσεις του Galli πριν λίγες μέρες.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε να πούμε: Αν δεν είμαστε ένοχοι, ακόμα λιγότερο είμαστε αθώοι.

Το έργο της απόφασης περί ενοχής ή μη, της εκβύθισης των κρατουμένων και των οικογενειών τους στη δυστυχία, ανήκει στους μπασκίνες. Αυτό είναι που αποκαλούν “δικαιοσύνη” στη δημοκρατία. Εκείνοι στα σπίτια τους, λουσάτοι, άνετοι και με τη συνείδησή τους “καθαρή”. Εμείς σε κελιά, δίχως νερό, δίχως φως, μακριά απ’ όσους και όσες μας αγαπούν με κάθε τρόπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες όσες και όσους κινητοποιούνται, έναν θερμό χαιρετισμό σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους ανά τον κόσμο.

Λευτεριά σε όλους τους κρατουμένους και τις κρατούμενες!

-Ignacio και Luis

Πηγή: Dark Nights

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok