Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ANEPE

Δύο χρόνια από την εξέγερση του Οκτώβρη, τίποτα δεν έχει διευθετηθεί.
Είθε οι πρακτικές μας να ενδυναμώσουν και να οδηγήσουν σε έναν νέο γύρο αντάρτικου πόλης.
Γιατί η καταπολέμηση της ασυδοσίας των δολοφόνων, των ακρωτηριαστών και των βασανιστών θα είναι η δική μας νίκη.

Το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ακαδημίας Πολιτικών και Στρατηγικών Σπουδών (ΑΝΕPΕ), παραμονές της επετείους της εξέγερση του Οκτώβρη.

Αυτός ο σύμβουλος σε θέματα κρατικής ασφάλειας και διατήρησης της δημόσιας τάξης διεξάγει μονίμως ακαδημαϊκές δραστηριότητες που στοχεύουν σε αστυνομικά δεδομένα και στρατηγικές πληροφοριών, έρευνας και αντεπανάστασης. Αποτελεί ένα κατασταλτικό όργανο που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο επίσης μοιράζεται πληροφορίες διεθνώς με κράτη όπως η Ισπανία, η Κολομβία, το Ισραήλ κ.λπ.

Διάφοροι ακαδημαϊκοί αυτού του λημεριού της Κυριαρχίας έχουν γράψει για αναρχικές πρακτικές και τάσεις, προσπαθώντας να αναλύσουν τις ιδέες, τη δυναμική και τις προτάσεις μας, με κείμενα υποτιθέμενων μελετών σχετικά με διεθνή εγχειρήματα (Μαύρη Διεθνής/FAI-FRI) ή το τρέχον πανόραμα των κοινοτήτων μας.

Ο Héctor Barros, υπάλληλος στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Νότου, παρακολούθησε μαθήματα πληροφοριών και έρευνας στην ΑΝΕPΕ, όπως και ο Gonzalo Blu, ο οποίος ήταν επικεφαλής του DIPOLCAR κατά τη διάρκεια της λεγόμενης επιχείρησης Huracán, δείχνοντας ότι αυτός ο ιστότοπος προορίζεται μόνο για τη βελτίωση της αστυνομίας, των δικαστών και των εισαγγελέων και όχι για «όλους τους Χιλιανούς» όπως ισχυρίζονται εκείνοι.

Σήμερα είναι η δεύτερη επέτειος εκείνης της 18ης Οκτωβρίου που άναψε το φιτίλι στην πυριτιδαποθήκη.Από τους δρόμους ξεπήδησε η φωτιά, η καταστροφή και τα μάτια μας είδαν στον ορίζοντα την διεύρυνση του κοινωνικού πολέμου. Οι ενέργειες και οι προοπτικές μας στοχεύουν στην όξυνση των ενεργειών που ενισχύουν το νέο αντάρτικο πόλης για την εκδίκηση όσων δολοφόνησαν, τύφλωσαν και βασάνισαν εκείνες τις μέρες.

Αναφορικά με τις συνήθεις φλυαρίες-συνωμοσίας το αφήγημα των στημένων ενεργειών έχει εξαπλωθεί αρκετά, είτε ένεκα της κρατικής προπαγάνδας είτε με αφορμή πως οι φλόγες την συγκεκριμένη στιγμή επηρέασαν την λειτουργία του Μετρό. Ακόμα και αναρχικοί ή ρεύματα με μάχημο ιστορικό κατέντησαν να διαδίδουν αυτές τις ισοπεδοτικές αδολεσχίες με καταστροφικές προεκτάσεις, ενισχύοντας μία κουλτούρα θυματοποίησης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τις ικανότητες και τις γνώσεις μας, ώστε η κοινωνική ειρήνη να μην είναι λάφυρο των Ισχυρών αλλά και να μην κυριαρχούν στη ζωή μας δημιουργώντας την ψευδαίσθηση κάποιας «όασης».

Μια εβδομάδα αφότου το Χιλιανό κράτος έδωσε εντολή για στρατιωτικοποίηση του εδάφους του Wallmapu, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την αντίσταση των Μαπούτσε και χαιρετίζουμε τις ενέργειες δολιοφθοράς και εχθροπραξιών.

Επαναστατική Αλληλεγγύη με τους αναρχικούς, τις ανατρεπτικές,τους Μαπουτσέ και τις αιχμάλωτες της Εξέγερσης.

14 χρόνια από την έναρξη της δίωξης κατά του Χουάν και του Μαρσέλο

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος να καταστραφεί,
ας πολλαπλασιαστεί η αυτόνομη δράση.

Κουβαλάμε στη μνήμη μας τα συντρόφια Mauricio Morales, Sebastian Oversluij, Claudia Lopez και όλες όσες έχουν έπεσαν στη δράση.

Αυτόνομη Φράξια Cristián Valdebenito(*)

(*) Σκοτώθηκε στις 6 Μαρτίου στην Πλατεία της Αξιοπρέπειας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία αφού χτυπήθηκε από δακρυγόνο στο κεφάλι του. Ηταν κομμάτι των διαδηλώσεων και συνέβαλε στην επίθεση κατά των τσιρακιών της Εξουσίας.Τον αναγνωρίζουμε ως αδελφό και σύντροφο στις δρομίσιες μάχες κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Οκτωβρίου.

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok