Uroborus: Πανό αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των κρατουμένων στην Αμερική, ενάντια στη σκλαβιά της φυλακής

Ο εγκλεισμός είναι αρχαιοτάτη πρακτική απομόνωσης των ”παραβατικών στοιχείων” από το σύνολο της νομοταγούς κοινότητας. Η απαγωγή και αιχμαλωσία αντιφρονούντων είναι συνήθης πρακτική όσων συγκεντρώνουν στα χέρια τους εξουσία, και άρα κατασταλτική στρατιωτική δύναμη. Τα μπουντρούμια όλου του κόσμου είναι γεμάτα, και διαρκώς γεμίζουν ασφυκτικότερα. Σα να μη φτάνει αυτό, μεγάλες εταιρείες όπως τα Mc Donald’s, τα Starbucks, η Nintendo, τα Wendy’s, η Microsoft, η Motorola, και λοιπές κωλοεπιχειρήσεις, καρπώνονται υπεραξία από την απλήρωτη ή πενιχρά πληρωμένη δουλειά που επιβάλλεται στ# αιχμάλωτ#, για να πουλάνε το προϊόν σε πολλαπλάσια τιμή και να αυξάνουν τα υπερκέρδη.

Έχει πραγματοποιηθεί κάλεσμα ανώνυμων κρατουμένων (από την 1η Απρίλη 2016), ενάντια στη σκλαβιά της φυλακής, ενάντια στον εγκλεισμό, τις εξοντωτικές συνθήκες κράτησης και την εκμεταλλευτική εργασία των κρατουμένων. Καλούνται οι κρατούμεν#, από 9 Σεπτέμβρη 2016, σε συντονισμένη αποχή από τη δουλειά που τους επιβάλλεται. Η απεργία αυτή ενάντια στη σκλαβιά της φυλακής έρχεται ως συνέχεια των αγώνων που έχουν προηγηθεί τόσα χρόνια στις φυλακές, ενώ επιλέχθηκε η 9η Σεπτέμβρη, ως αναβίωση της αιματοβαμμένης εξέγερσης στην Άττικα (το 1971, με 43 πεσόντες και εκατοντάδες τραυματίες).

Η σκλαβιά στο σύστημα των φυλακών καλά κρατεί, αλλά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα την έχουμε πια ξεκάνει. Αυτό είναι ένα κάλεσμα ν’ αποτελειώσουμε τη σκλαβιά στην Αμερική, κι απευθύνεται κατευθείαν στους/ις ίδιους/ες τους/ις σκλάβους/ες. Δεν υποβάλλουμε αιτήματα ούτε ζητάμε κάτι απ’ αυτούς που μας κρατούν αιχμάλωτους/ες. Απεναντίας, καλούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς ν’ αναλάβουν δράση. Προς κάθε κρατούμενο/η σε οποιοδήποτε πολιτειακό και ομοσπονδιακό κατάστημα κράτησης σ’ αυτά τα εδάφη: σε καλούμε να σταματήσεις να ’σαι σκλάβος/α, ν’ αφήσεις τις σοδειές να σαπίσουν στις φυτείες, να κατέβεις σε απεργία, και να πάψεις να συμβάλλεις στην αναπαραγωγή των θεσμών που σε κρατάνε δέσμιο/α.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα για αποχή κρατούμενων από τα μεροκάματα σε όλη την επικράτεια, ώστε να βάλουμε ένα τέλος στη σκλαβιά της φυλακής, αρχής γενομένης από την 9η Σεπτέμβρη 2016. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις χωρίς εμάς.

– Απόσπασμα απ’ το κάλεσμα κρατουμένων για αποχή από τα μεροκάματα.

Από τις 9 Σεπτέμβρη, η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή σε πάρα πολλές αμαρικανικές φυλακές, αλλά και παγκοσμίως, και η αντίσταση συνεχίζεται. Αποχή από την απλήρωτη ή υποτιμητικά πληρωμένη δουλειά, συγκρούσεις με τους δεσμοφύλακες, άρνηση κλειδώματος, απεργίες πείνας, είναι κάποιες από τις αντιδράσεις των κρατουμένων που έχουν ξεσπάσει. Από την πλευρά μας, είμαστε αμέριστα αλληλέγγυ# στον αγώνα αυτόν, και, ανταποκρινόμεν# στο κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης στην αντίσταση των κρατουμένων (16 & 17 Σεπτέμβρη), κρεμάσαμε 2 πανό (1 στο Πολυτεχνείο και 1 στον λόφο του Στρέφη).

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.

ΑΔΕΡΦΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ένωση αναρχικών ατομικοτήτων Uroborus

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.