Ιταλία, Γένοβα: Επίθεση στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (FAI/FRI)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου επιτεθήκαμε στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT). Η 24ωρη επιτήρηση στις ρεσεψιόν και οι ιδιωτικές περιπολίες οχημάτων σεκιούριτι δεν ήταν ικανός αποτρεπτικός παράγοντας. Ήμασταν αποφασισμένοι να σας επιτεθούμε και το επιτύχαμε!

Το IIT είναι το καμάρι του ιταλικού κράτους, ένα ίδρυμα τεχνολογικής ανάπτυξης και εθνικών πολιτικών υπέρ της επιστήμης και της τεχνολογίας. Λειτουργεί προκειμένου να ισχυροποιήσει τις αγορές και τις πολιτικές λεηλασίας και καταδυνάστευσης που εφαρμόζονται καθημερινά από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις.

Εκπονεί μελέτες νευρολογίας, εγκεφαλικές τεχνολογίες” και μελέτες γενετικής με σκοπό την χειραγώγηση των έμβιων όντων. Ενεργό στον τομέα της νανοτεχνολογίας πραγματοποιεί μελέτες πάνω στα νανοϋλικά και τις χρήσεις τους καθώς και στην ανάπτυξη υλικών για μετατροπή και αποθήκευση ενέργειας, την οποία το υπάρχον παραγωγικό σύστημα απαιτεί σε τεράστιες ποσότητες ώστε να διατηρήσει την ταχύτητα της έξαλλης κούρσας της προόδου.

Εκτός από το icub, στο πεδίο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, τελειοποιούν ρομπότ για βιομηχανική παραγωγή.

Στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του αστυνομικού κράτους που το διασφαλίζει, ενεπλέκεται στην υλοποίησηcomputer vision” συστημάτων, χρήσιμων για την ταυτοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο.

Σε σύμπνοια με τα παραπάνω, στην έρευνα των υπολογιστικών επιστημών, εμβαθύνει στην μελέτη “μεγάλων δεδομένων” (big data) υλοποιώντας προγράμματα και δομές για τις αχανείς αυτές βάσεις δεδομένων (βίντεο, ήχων και εικόνων), απαραίτητων στην τεχνοβιομηχανική κοινωνία. Οι αλγόριθμοι αυτοί παράγουν τον πλούτο των μεγάλων λόμπι που κυβερνούν τον καπιταλιστικό κόσμο επειδή εφαρμόζονται στην πληροφορική, την τεχνητή νοημοσύνη, την βιοτεχνολογία, την πολεμική βιομηχανία και την στρατιωτική έρευνα. Παρέχει ραγδαία αυξανόμενες δυνατότητες για αυτήν την θανατηφόρα τάξη κυριαρχίας και εκμετάλλευσης, λεηλασίας ολόκληρων τόπων για πόρους που ανταλλάσσονται με το αίμα που κυλάει στην Μεσόγειο και αυτό όλων των εκμεταλλευομένων.

Δεν εκφράζουμε κανένα ίχνος εμπιστοσύνης στο τεχνοεπιστημονικό δόγμα, αντιθέτως, αναδεικνύοντας τις καταπιεστικές του εφαρμογές, αποφασίσαμε να του επιτεθούμε. Ο τεχνολογικός τομέας, όλο και πιο ευκίνητος και εγκαθιδρυμένος στην καθημερινότητα και σε κάθε έκφανση της ζωής, βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Κυμαίνεται από αγαθά από τα οποία εξαρτόμαστε έως την αστική, στρατιωτική και αεροναυπηγική βιομηχανία, από τον μετα-ανθρωπισμό έως την τεχνητή νοημοσύνη, από την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιών έως τα έξυπνα σπίτια, τις έξυπνες πόλεις, τους έξυπνους πολέμους και μία ολοένα πιο αφυή ανθρωπότητα. Οι συνέπειες είναι ισοπεδωτικές για τις λεηλατημένες περιοχές και τη ζωή των τόσων καταπιεσμένων, των οποίων η ύπαρξη εγγυάται τον πλουτισμό των καταπιεστών.

Σε αυτήν την κοινωνία όλες οι αποφάσεις έρχονται από ψηλά, οπότε η διαχείριση της κοινής γνώμης χρησιμοποιείται για να επιφέρει την συναίνεση. Δεν μας απασχολεί η συναίνεση. Μας ενδιαφέρει να παλέψουμε ενάντια στην καταπίεση. Γι’ αυτό συνειδητά αντιτασσόμαστε στην επιστήμη.

Έχουν σπαταληθεί τόσες λέξεις εναντίον της τεχνολογίας και των θηριωδιών της τεχνοβιομηχανικής κοινωνίας. Όσον μας αφορά, το ποιος την παράγει, την χρηματοδοτεί, την αναπτύσσει, δεν είναι ζήτημα άποψης αλλά στόχος επίθεσης.

O σχολιασμός και οι συναίνεση είναι όπλα της δημοκρατίας. Ενάντια στο κράτος, δεξιοτέχνη της διαχείρισης των αναγκών του κεφαλαίου μέσω της βίας, η μοναδική πιθανή απάντηση είναι το επαναστατικό πρόταγμα.

Η τεχνολογία δεν είναι ουδέτερη. Στην πραγματικότητα πίσω από τα “πράσινα” προσωπεία και τις προτάσεις της οικολογικής αγοράς που καταφέρνει να ξεπερνάει ακόμη και τις αντιπαραθέσεις, οι κυβερνήσεις της δεξιάς και της αριστεράς ανοίγουν την στρόφιγγα των επιχορηγήσεων των εργαστηρίων και των ερευνητικών κέντρων, τα οποία στηρίζονται από υπουργούς οικονομικών, επιχορηγήσεων και υλοποίησης σε διασύνδεση με ινστιτούτα, ιδιωτικά και πανεπιστημιακά. Διαμέσω των πατεντών και των πρότζεκτ τους η έρευνα είναι από καιρό εισηγμένη στον πολιτικό τομέα του κράτους και στον οικονομικό τομέα του κεφαλαίου. Πρόεδροι, υπουργοί και αυθεντίες εναγκαλισμένοι στα “προγράμματα ανάπτυξης” και στις χρηματοπιστωτικές μανούβρες.

Η τεχνολογία είναι επικερδής. Το έρεισμα της είναι ένας από τους άξονες που διαμορφώνουν τους παγκόσμιους δεσμούς μεταξύ των κρατών. Τίθεται με τα συμφέροντα της εξουσίας, παρά τις υποτιθέμενες αντιπάθειες και τις πραγματικές απειλές του πυρηνικού πολέμου. Αυτό το αποδεικνύουν οι πρόσφατοι “εμπορικοί πόλεμοι”.

Η κριτική στην τεχνολογία και στους προφήτες της διαπνέεται από την δράση εναντίον της. Αυτός ο συλλογισμός μπορεί να εγερθεί σε όλους τους αντιτιθέμενους του αγώνα που θέλουν δημιουργήσουν εσωτερική έριδα. Η επίθεση ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο βρίσκεται στην επαναστατική δράση που επιδιώκει να τα ισοπεδώσει.

Επιτεθήκαμε.

Συνοδεύουμε αυτή τη χειρονομία με αυτή τη διακήρυξη διότι νιώθουμε αναγκαίο οι λέξεις μας να βρουν εδάφη που να μην λογοκρίνονται, διαστρεβλώνονται, ακρωτηριάζονται όσον αφορά το νόημα, όπως και οι δράσεις μας. Στους καιρούς της ελεύθερης άποψης της άγνοιας, η αναρχική προπαγάνδα, την οποία η δημοκρατία καταστέλλει, λογοκρίνει, ελέγχει και χτυπάει, οφείλει να αρθρώνεται ακόμη μέσω της δράσης. Η επίθεση είναι μια σταθερά η οποία αν εγκαταλειφθεί αυτό σημαίνει συνθηκολόγηση, σημαίνει περιορισμό μονάχα στην ανάλυση, στον στοχασμό, στην θεωρία. Δίχως την δράση η αναρχία χάνει την δύναμη της.

Με αυτές τις λέξεις συνοδευόμενες από πράξεις εξαπολύουμε κάλεσμα σε επίθεση. Έως ότου να εντείνουμε την άρρηκτη σύζευξη μεταξύ σκέψης και δράσης δεν θα έχουμε ιδέα τι αντιμετωπίζουμε.

Δεν θα έχουμε καλύτερη ¨εναλλακτική ζωής” όσο απέναντι μας δεν βρίσκονται τα συντρίμμια αυτού του κόσμου των καταπιεστών.

Αυτό είναι μονάχα ένα καλό σημείο εκκίνησης.

F.A.I/F.R.I.
GRUPPO DI AZIONE IMMEDIATA

Πηγή: anarhija.info

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.