Ιταλία: Aπεργία Πείνας

Πριν από μερικές μέρες, στο Δικαστικό Μέγαρο του Τορίνο (29 Μαίου), εκτυλίχτηκε η πρώτη ακρόαση για την κατάληψη ενός κτιρίου στην οδό c.so Giulio 45. Μέσα από την οθόνη ήταν παρούσα η SILVIA, σε video-conference, η οποία διάβασε το κείμενο της έναρξης AΠΕΡΓΙA ΠΕΙΝAΣ για αυτήν και την ANNA, που βρίσκονται κρατούμενες στη φυλακή της Acquila (Άκουιλα). Αυτός ο αγώνας έχει σα σκοπό την αντίδραση στις συνθήκες κράτησης τις οποίες αντιμετωπίζουν που είναι πρακτικά σαν αυτές του 41 bis (ειδικές συνθήκες απομόνωσης) και το κλείσιμο της πτέρυγας όπου κρατούνται. Εχουν ανάγκη από ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες Silvia και Anna, σύντροφοι σε διαφορες φυλακές της Ιταλίας (Φερράρα, Φλωρεντία, Aλεσσάντρια) Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε στην αίθουσα:

“Βρισκόμαστε εδώ και σχεδόν δύο μήνες κλεισμένες στην πτέρυγα AS2 γυναικών της Aquila, και πλέον έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κράτησης, εδώ και έξω από τα τείχη, οι οποίες είναι αντίστοιχες με αυτές των συνθηκών 41bis. Είμαστε πεπεισμένες ότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ζητήσουμε καμμία βελτίωση των συνθηκών, όχι μόνο για αντικειμενικούς και δομικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την κίτρινη πτέρυγα όπου βρισκόαστε (πρωην 41bis). Ολόκληρη η φυλακή προορίζεται αποκλειστικά για το καθεστώς 41 bis, οπότε το να ζητήσουμε απλά λίγο καλύτερες συνθήκες για την πτέρυγά μας δεν μας φαίνεται καλή ιδέα, δεδομένου ότι λίγα μέτρα από εδώ υπάρχουν ακόμα χειρότερες συνθήκες και πολλά άτομα που βασανίζονται εδώ και χρόνια μαζεύοντας πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές. Σε αυτό προστίθεται και η άχαρη προσπάθεια του DAP (Σωφρονιστική Υπηρεσία) του να τραβήξει στα άκρα δημιουργώντας μια πτέρυγα μικτή αναρχο-ισλαμιστική που έχει σαν αποτέλεσμα μια περαιτέρω απαγόρευση συνάντησης στην ίδια πτέρυγα, μια συνεχής απομόνωση.

Υπάρχουν συνθήκες φυλάκισης κανονικής ή ειδικής, ακόμα χειρότερες από αυτές εδώ στην Ακουιλα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό που μας επιβάλλουν εδώ. Από εδώ και πέρα δε θα φάμε από αυτό το ψωμί.

Σήμερα, στις 29 Μαίου ξεκινάμε απεργία πείνας ζητώντας τη μεταγωγή μας από αυτή τη φυλακή και το κλείσιμο αυτής της τραγικής πτέρυγας.”

Silvia και Anna

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1598365/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.