Αφίσα: Από την Ελλάδα ως το Μεξικό – Οργή και λύσσα για κάθε βιασμό

Λάβαμε στις 23/08/2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
ΟΡΓΗ & ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΜΟ

ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Σε τούτον ‘δώ τον κόσμο εμείς οι θηλυκότητες έχουμε να μοιραστούμε πολλά κοινά. Εκείνες τις μέρες που περπατάμε στο δρόμο και τα σχόλια και τα κορναρίσματα έρχονται απανωτά, τα πάρτυ και τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία όπου απλώνονται χέρια πάνω στα κορμιά μας, τις κακοποιήσεις και τα σεξιστικά σχόλια από μπάτσους στα κρατητήρια και στο δρόμο, το βιασμό μας, τη μέρα εκείνη που είδαμε συντρόφισσές μας να δακρύζουν από θυμό μιλώντας για το βιασμό τους. Θα αποκτήσουμε κι άλλα κοινά. Την οργή, την αντεπίθεση και την αλληλεγγύη. Να οπλίσουμε τις καταπιέσεις μας ενάντια σε κράτος και πατριαρχία. Να χτίσουμε χώρους ασφάλειας για ‘μάς, όπου θα νίωθουμε ελεύθερες να μοιραζόμαστε τα βιώματά μας και θα μαθαίνουμε πώς να απαντάμε με κάθε λογής τρόπους. Να εδραιώσουμε την ανασφάλεια των βιαστών, των μπάτσων και των φίλων τους. Να βρούμε η μία την άλλη.

ΖΗΤΩ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ – ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Αθήνα, Αύγουστος 2019

____________________________

Μικρή ενημερωτική υποσημείωση:

Αρχές Αυγούστου, Μεξικό: Μια 16χρονη κοπέλα βιάζεται από μπάτσους μέσα σε μουσείο στο κέντρο της πόλης του Μεξικό, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, μια 17χρονη κοπέλα απαγάγεται και βιάζεται από 4 μπάτσους μέσα σε περιπολικό στην περιοχή του Azcapotzalco.

Τα 2 αυτά περιστατικά βιασμών, στα οποία οι θύτες ήταν μπάτσοι, ξεσήκωσαν στο Μεξικό ένα ευρύτατο κι αγριεμένο κύμα αντιδράσεων απέναντι στην πατριαρχική και κρατική βία. Πραγματοποιούνται έκτοτε μαχητικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Φεμινιστικά, αντιμπατσικά, αντικρατικά συνθήματα έχουν στολίσει μπόλικους τοίχους. Βανδαλίστηκε και πυρπολήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Florencia στη La Roma, στην πόλη του Μεξικό. Βανδαλίστηκε ένας σταθμός μετρό της Metrobus. Βάφτηκε η πρόσοψη στα κεντρικά της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στον αρχηγό της. Σπάστηκαν και ρημάχθηκαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εισαγγελέων. Και ο πόλεμος μαίνεται.

Πηγές για περαιτέρω ενημέρωση:
https://actforfree.nostate.net/?p=34533
https://www.amwenglish.com/articles/demonstrators-set-fire-to-florencia-police-station-in-mexico-city/
https://www.amwenglish.com/articles/prosecutors-office-smashed-in-mexico-city-in-response-to-rapist-police/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.