Χιλή: Νοέμβρης Εκδίκησης για τον Kevin Garrido

Το ξημέρωμα της 19ης Νοέμβρη 2015, ο Kevin, 18 ετών, συνένοχος με τη νύχτα, διέβη με το ποδήλατό του την περίμετρο της Σχολής Χωροφυλάκων του San Bernardo, οπλισμένος με μια βόμβα, έναν αναπτήρα κι ένα λεπίδι. Έπειτα απ’ την πυροδότηση, ο μπάσταρδος μπάτσος που τον είχε στο κατόπι έπειτα από μακρά έρευνα, τον αιχμαλωτίζει λίγα μέτρα πέρα απ’ το σημείο, και ταυτόχρονα απαγάγεται απ’ το σπίτι του ο σύντροφος Joaquín García. Και οι δυο τους κρατούνται έγκλειστοι στην άθλια Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας (CAS), και συγκεκριμένα στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας (MAS).

Και οι δυο τους κατηγορούνται για την εκρηκτική επίθεση στο 12ο αστυνομικό τμήμα του San Miguel στις 29 Οκτώβρη, με μια βόμβα αποτελούμενη από έναν 6-κιλο πυροσβεστήρα γεμισμένο με περισσότερο απο 3 κιλά μαύρο μπαρούτι, περίπου 100 καρφιά 4 ιντσών και 50 καρφιά 1 ίντσας για να λειτουργήσουν ως θραύσματα, ένα 1-λιτρο μπουκάλι θειϊκό οξύ και δύο 1-λιτρα μπουκάλια με βενζίνα, όλα αυτά ενεργοποιημένα με τηλεπυροδότηση, που απαρτιζόταν από ένα κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο μ’ ένα λαμπάκι 2.5 volt μονταρισμένο ως πυροκροτητής, και αναλήφθηκε απ’ τον “Εκρηκτικό Πυρήνα Γεράσιμος Τσάκαλος – Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης”. Ο Kevin κατηγορείται επίσης για την εκρηκτική επίθεση ενάντια στη Σχολή Χωροφυλάκων, και την εκρηκτική επίθεση στην εταιρεία ηλεκτρισμού Chilectra στις 16 Οκτώβρη, που αναλήφθηκε απ’ τον “Πυρήνα Karrkarri”. Οι δύο τελευταίες δράσεις συνδέθηκαν μόνο με τον Kevin.

Έπειτα από 7 μήνες εγκλεισμού, ο Kevin έκανε αίτηση να μεταφερθεί στη φυλακή/σφαγείο Santiago 1. Στις 15 Ιούνη 2018, ξεκινά η ανακριτική διαδικασία ενάντια στους συντρόφους, κηρύσσοντάς τους ενόχους στις 15 Αυγούστου. Τον Joaquin επειδή κουβαλούσε ένα όπλο και σφαίρες, εκείνα που κουβαλούσε τον καιρό όπου κρίθηκε φυλακιστέος ενώ ήταν φυγόδικος κι έσπασε τον περιοριστικό όρο της πλήρους κατ’ οίκον κράτησης, κι επίσης για την επίθεση στη Σχολή Χωροφυλάκων στο El Bosque – San Bernardo. Στις 5 Σεπτέμβρη 2018, καταδικάζονται συνολικά σε 13 έτη κάθειρξης ο Joaquin και 17 έτη ο Kevin.

Στις 2 Νοέμβρη, όταν κατέβηκε στο προαύλιο της φυλακής, ο Kevin αναμιγνύεται σ’ έναν καυγά μ’ έναν άλλον κρατούμενο -που φαινόταν μια απ’ τις πολλές καθημερινές συμπλοκές σ’ εκείνο το μέρος- με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, δίχως να λάβει εγκαίρως ιατρική περίθαλψη, και μεταφέρθηκε νεκρός απ’ τη Santiago 1, μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά αργότερα, προς το εξωτερικό νοσοκομείο Barros Luco.

“Γνωρίζω με τι είχα να κάνω, απ’ τη στιγμή όπου συνειδητά αποφάσισα να ζήσω τη ζωή μου με συνεχή δράση και όχι με αόριστες φλυαρίες, και δε μετανιώνω για τίποτα.”

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του, πραγματοποιείται ένα διεθνές κάλεσμα εκδίκησης για τον θάνατο του Kevin ενόσω κρατούνταν έγκλειστος στη φυλακή/σφαγείο Santiago 1. Το κάλεσμα διαχέεται για την υλοποίηση πολύμορφων δράσεων εκδίκησης, ποντάροντας στη χαοτική βίαιη πρακτική μέσα στον Νοέμβρη. Παραμερίζοντας τις ωφελιμιστικές διαστρευλώσεις που έχουν ορθωθεί γύρω απ’ τον Kevin, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια και τις δράσεις του.

“Τούτη η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς μια λέξη ψηλαφημένη, τούτη η αλληλεγγύη είναι μια δράση οργισμένη, που δίνει ενέσεις δύναμης κι ενέργειας στην καρδιά κάθε έγκλειστης αδελφής μας.”

Εκδίκηση για τον Kevin, συνενοχή με τον Joaquin

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Πηγή: https://en-contrainfo.espiv.net/2019/10/04/chile-november-of-vengeance/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.