Νέα ειδική έρευνα: Η βιομηχανία της επιτήρησης

Σημείωση: Μεταφράσαμε και προτρέπουμε επιπλέον άτομα να προβούν σε μεταφράσεις ή γενικότερο εμπλουτισμό της σελίδας Ears and Eyes (https://earsandeyes.noblogs.org/surveillance-industry-overview/) με πληροφορίες από τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με θεματικές όπως επιτήρηση, έλεγχος, παρακολούθηση. Η ενημέρωση σχετικά με τις διαθέσιμες δυνατότητες των σύγχρονων κατασταλτικών επιχειρήσεων κρίνεται ως μονόδρομος, θεωρούμε, προκειμένου οι σημερινοί επίδοξοι διασαλευτές του υπάρχοντος να πλήξουν στόχους αποτελεσματικότερα, και να διασφαλίσουν επιτυχέστερα την ακεραιότητά τους. Εξάλλου, οι πιο προωθημένες τάσεις του σύγχρονου κόσμου προοιωνίζουν συνεχώς τη συνολική αναβάθμιση και ενοποίηση των μέσων αντιμετώπισης εσωτερικών εχθρών, καθώς το κεφάλαιο υπάγει στην ολότητά του σύνολη την υφήλιο. Με δεδομένες αυτές τις απολήξεις, ως θεωρητικό κεκτημένο, επίσης, των προσπαθειών μας να γίνουμε πιο εύστοχοι στις ερμηνείες μας, είναι καιρός να βαδίσουμε σταδιακά σε μία ομόλογη επικοινωνία εμπειριών και κοινοποίηση ιδεών, αντιστρέφοντας τα εργαλεία χειραγώγησης και απομόνωσής μας. Δεν είμαστε μόνοι. Ας γίνουμε έξυπνοι, ας γίνουμε επικίνδυνοι.

Δ.Ο. Ragnarok

Όταν οι μπάτσοι αποφασίζουν να μας κατασκοπεύσουν μέσω χρήσης συσκευών επιτήρησης, όπως μικρόφωνα, κάμερες ή συστήματα γεωεντοπισμού (gps), πρέπει να προμηθευτούν τις εν λόγω συσκευές από κάπου. Όλα δείχνουν πως συχνά αγοράζουν τα εξαρτήματα από ιδιωτικές εταιρείες. Οι εταιρείες που λανσάρουν, κατασκευάζουν και εμπορεύονται αυτές τις συσκευές είναι κομμάτι αυτού που ονομάζουμε βιομηχανία της επιτήρησης.

Πιστεύουμε πως η κατανόηση του πώς λειτουργεί η βιομηχανία της επιτήρησης, ποιος πουλάει τις συσκευές ελέγχου στους μπάτσους και πως μοιάζουν αυτές οι συσκευές, θα μας βοηθήσει να αντιταχθούμε στην επιτήρηση καθ’ αυτή. Έτσι, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια έρευνας συγκεντρωμένης πάνω σε αυτήν τη βιομηχανία, και ειδικά στις μετέχουσες εταιρείες.

Στη σελίδα μας θα συναντήσετε μία επισκόπηση της βιομηχανίας ελέγχου, μία λίστα όσων εταιρειών πουλούν συσκευές επιτήρησης στους μπάτσους παγκοσμίως, έναν κατάλογο με εμπορικές εκθέσεις και άλλα γεγονότα όπου πιθανώς θα απαντήσετε αυτές τις εταιρείες, λεξικό με ορισμούς για τις χρησιμοποιούμενες από την βιομηχανία έννοιες και παραπομπές σε άλλες πηγές σχετικές με το θέμα. Όλα αυτά διαθέσιμα στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Η λίστα μας σήμερα αριθμεί 81 εταιρίες. Για κάθε μία εξ αυτών, συλλέξαμε πληροφορίες για την εταιρεία, την επικοινωνία μαζί της, τους πελάτες της, το νομικό καθεστώς και τα προϊόντα της. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επεκτείνοντας την λίστα.

Προσέτι, θα επιθυμούσαμε να αποκαλύψουμε διασυνδέσεις μεταξύ των εταιρειών και των συσκευών που εντοπίζονται κατόπιν της χρήσης τους για την κατασκοπία αντιεξουσαστικών χώρων ή ατομικοτήτων με ανατρεπτικό έργο. Αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 3 περιπτώσεις:

Η ιταλική εταιρία Elkron/Urmet, έχοντας βάση στο Τορίνο, πούλησε μικροκάμερες παρακολούθησης που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκοπεύσουν μία κατάληψη στην Γένοβα το 2014.

Η εταιρία Reconyx, με έδρα στις Η.Π.Α., εμπορεύεται συσκευές καταγραφής πλήθους που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκοπία μίας διαδήλωσης ενάντια στα πυρηνικά στη Γαλλία το 2018.

Η ιταλική εταιρεία DSE ή “Digital Surveillance Equipment”, με έδρα επίσης στο Τορίνο, πουλά συσκευές παρακολούθησης που κατέγραψαν μία συγκέντρωση μπροστά από τις φυλακές του Κούνεο στην Ιταλία το 2019.

Επιθυμούμε να συνεχίσουμε την έρευνα. Επιθυμούμε να συλλέξουμε γνώσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το κράτος, τους μπάτσους και τους συνεργάτες τους. Για οποιοδήποτε σχόλιο, κριτική ή ακόμα και συμβολή μέσω πληροφοριών, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.