13-19 Ιανουαρίου: Διεθνής εβδομάδα αγκιτάτσιας σε στήριξη των αιχμαλώτων της εξέγερσης στη Χιλή

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ: 13-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Περισσότερες από 80 ημέρες έπειτα απ’ τον κοινωνικο ξεσηκωμό στη Χιλή, ο αγώνας κι η κοινωνική οργάνωση συνεχίζονται με την ακλόνητη αποφασιστικότητα της σύγκρουσης και της ρήξης με το μοντέλο της εξουσίας και της οικονομίας, το οποίο διαιωνίζει ανισότητες, αδικίες και βιαιότητες για δεκάδες χρόνια.

Αναμφισβήτητα, η εξέγερση που ακόμη μαίνεται στη Χιλή σήμανε ένα σημείο καμπής δίχως επιστροφή, μέσα σ’ ένα μακρύ ταξίδι αγώνων, έχοντας όμως επιφέρει κι ένα βαρύ κόστος: εκατοντάδες επί εκατοντάδων αιχμαλώτων της εξέγερσης, που βρίσκονται σήμερα σε διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια αυτή. Κάθε βδομάδα, ο αριθμός τους αυξάνεται. Μέσ’ από ένα προφανές φαινόμενο μαζικού εγκλεισμού, το Κράτος αποσκοπεί να εκφοβίσει και να εγκληματοποιήσει την κοιωνική διαμαρτυρία. Κάνουμε λόγο για τους πολιτικούς κρατουμένους και κρατούμενες της εξέγερσης έπειτα απ’ το γεγονός του μαζικού εγκλεισμού κοινωνικών αγωνιστ.ρι.ών μετά τον ξεσηκωμό της 18ης (Οκτώβρη), ως απάντηση στην πολιτική απόφαση του Κράτους, και όχι με τεχνικά/νομικά κριτήρια, κατανοώντας τη συνενοχή αναμεταξύ των διάφορων εξουσιών του Κράτους ώστε να διαιωνίσει το υπάρχον μοντέλο ελέγχου.

Να γιατί πραγματοποιούμε τούτο το κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη με τις αιχμάλωτες και τους αιχμαλώτους της εξέγερσης, για να αποκαλύψουμε την πολιτική συνθήκη του εγκλεισμού τους, και για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Επεκτείνουμε το κάλεσμα αυτό, κάνοντας έκκληση να ορθωθούν ποικίλες πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης σε κάθε περιοχή.

ΟΣΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

Συντονισμός για την Απελευθέρωση των Πολιτικών Κρατουμένων της 18ης Οκτώβρη

Πηγή: http://aradio.blogsport.de/2020/01/11/chile-13-19-1-2020-woche-der-solidaritaet-mit-den-politischen-gefangenen-semana-de-solidaridad-con-lxs-presxs-politicxs/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.