Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Προπαγάνδα αλληλεγγύης με την εξέγερση στη Χιλή

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ

Εδώ και περισσότερες από 90 μέρες στη Χιλή, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέλαβαν τους δρόμους με την ελπίδα πως ο αγώνας μπορούσε να οδηγήσει σε μιαν αξιοπρεπέστερη ζωή.

Τα κράτη δύνανται να πολεμήσουν της εξεγερτικές διαδικασίες και τις επαναστάσεις με διάφορους τρόπους, κάποιες φορές δε χρειάζονται τίποτα παραπάνω απ’ τις πολιτικές, τα δώρα και τα δημοκρατικά τσίρκα. Όταν όμως στριμώχνονται, χρησιμοποιούν το μονοπώλιο της βίας, το οποίο και προσπαθούν να επιδεικνύουν. Γυρεύουν την υποδούλωση μέσω της καταστολής, των βασανισμών και της φυλακής, κατασκευάζοντας νέους νόμους που εξυπηρετούν την κατασταλτική τους μέθοδο, προσαγάγοντας τους κουκουλοφόρους, αυξάνοντας τις ποινές για τις λεηλασίες και την άμυνα που προσφέρουν τα οδοφράγματα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και αντιμετωπίζουν ποινές τις οποίες το Κράτος επιδιώκει να θέσει ως παράδειγμα, καρτερώντας την επιστροφή στην τόσο επιθυμητή κανονικότητα που οι κυβερνήσεις έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν. Η κοινωνική ειρήνη που επιτρέπει στο Κεφάλαιο να παράγει τα τεράστια κέρδη του, βασίζεται στα ψίχουλα που λαμβάνουν οι καταπιεσμένοι.

Μα τα οδοφράγματα ακόμη βρίσκονται στους δρόμους, η δράση κι η αλληλεγγύη λαμβάνουν δημιουργικές μορφές, γεννώντας σχέσεις που ξεφεύγουν απ’ τη λογική της ισχύος και της εξουσίας.

Το κράτος αποσταθεροποιείτα, παντού!
Λευτεριά στους κρατουμένους και τις κρατούμενες!

Πηγή: anarchistsworldwide
Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.