Ιταλία: Γράμμα από τον Mauro Rossetti από την φυλακή La Spezia

19 Ιανουαρίου 2020

“Ανοιχτή επιστολή από τη φυλακή La Spezia,

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, στις 10 Δεκεμβρίου 2019 ήταν η ακρόασή στο δικαστήριο της Aσίζι στη Λούκα όπου κατέθεσα τους λόγους για τις δράσεις που έγιναν την 1η Φεβρουαρίου του 2018, τόσο ενάντια στην πολιτική έδρα του CasaPound, όσο και για την εμπρηστική επίθεση στο βενζινάδικο Eni. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω επίσης να επιβεβαιώσω τις βιαιοπραγίες που έλαβαν χώρα στο Βιτέρμπο εναντίον μιας γυναίκας από ομάδα ατόμων που ανήκουν στο φασιστικό κόμμα CasaPound για να γίνει σαφές τόσο στον εισαγγελέα όσο και στο δικαστήριο ότι αυτοί οι φασίστες δεν είναι τόσο αρνάκια όσο θέλουν να πιστεύουν. Επιπλέον ήθελα να συγκεκριμενοποιήσω ποιοι ήταν οι λόγοι της εμπρηστικής επίθεσης στους φασίστες. Ο λόγος ήταν ότι το 2016/2017 στην piazza s. Michele στην Λούκα, ένα αγόρι δέχτηκε επίθεση επειδή ήταν στρατευμένο με το Δημοκρατικό Κόμμα και ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν τρέφω καμία συμπάθεια ούτε για το Δημοκρατικό Κόμμα ούτε για κανένα άλλο κόμμα.

Η δράση μου ήταν αυθόρμητη/ προμελετημένη στο ότι ανακήρυξα τον εαυτό μου ως μαχητικό αντιφασίστα της ακροαριστεράς. Στην δίκη μου, εκτός από την παρουσία των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής και του επικεφαλής Leone Leonard, ήρθε επίσης για να καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο αρχηγός του CasaPound, ο οποίος, καθώς με απομάκρυναν και συναντηθήκαμε στην αίθουσα, μου έριξε μια ματιά ως πρόκληση και έτσι υπήρξε μια μικρή επίθεση εκ μέρους μου, προειδοποιώντας τον ότι είμαι από την Λούκα και πως και οι μπάτσοι και οι φασίστες πρέπει να προσέχουν και να φυλάνε τα νώτα τους γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω και είμαι ικανός να κάνω ακόμα χειρότερα.

Δεν με ενδιαφέρει αν οι στρατευμένοι λαγοί του ήταν μέσα στην συνάντηση τους εκείνο το απόγευμα. Όπως ισχυρίστηκα και στο δικαστήριο, όταν υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση, πρέπει να εκτελείται χωρίς πολλές θεωρίες. Σίγουρα σε ορισμένα πράγματα είναι αλήθεια ότι χωράνε θεωρίες, αλλά χρειάζεται επίσης πρακτικότητα, ώστε ορισμένες απαντήσεις ενάντια στα δεσμά να είναι άμεσες.
Ο εισαγγελέας στην δίκη μου είναι ο ίδιος που συμμετείχε στην δίκη στην Φλωρεντία εναντίον συντρόφων που καταδικάστηκαν σε 10,5 χρόνια. Δεν θα με τρομάξει όταν αυτός επιβάλλει ποινή, όποια κι αν είναι αυτή.

Εδώ έχουν κερδίσει δημόσια μόνο μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο που προσωρινά αναστέλλεται αυτή τη στιγμή και υπόσχομαι πως τα χρόνια θα περάσουν, μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, πάντα θα αναλογίζομαι γιατί τίποτα δεν θα μείνει κρεμάμενο. Λοιπόν εδώ σταματάω με την ενημέρωση ότι η ακρόασή μου στην Λούκα θα επαναληφθεί οριστικά 17 Δεκεμβρίου του 2019.

Σας αγκαλιάζω όλους.

Rossetti Busa Mauro, La Spezia 16/12/2019.

Για όσους ενδιαφέρονται, επικοινωνήστε με τον δικηγόρο μου (Enrico Carboni) για να δείτε πως προχωράει η δίκη μου.”

Ο Mauro Rosseti Busa καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για εμπρησμό, διαφυγή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, απειλές και με την επιβαρυντική περίσταση υποτροπής και κοινωνικού κινδύνου.
Οι αρχικές επιθέσεις έγιναν στην περιοχή κοντά στην έδρα του CasaPound και του διανομέα της Eni στην Αγία Άννα το 2018. Ο διανομέας της Eni, η πολυεθνική, εδώ και αρκετό καιρό είναι στο στόχαστρο των αναρχικών για δραστηριότητες στο εξωτερικό και ένα κτίριο κοντά στην έδρα του CasaPound.

Ο Mauro Rossetti Busa πραγματοποίησε στην Φλωρεντία τον Μάρτιο του 2004 μια επίθεση σε εισαγγελέα. Κατά την διάρκεια της ακρόασης, οι πεποιθήσεις του έμειναν ακλόνητες: ‘’ Θα σας στείλω μια βόμβα πακέτο, η επόμενη θα είναι για εσάς και αυτούς τους μπάτσους’’, είπε.

Πηγή: actforfreedom
Μετάφραση: Lobo Negro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.