Γαλλία, Λιμόζ: Εμπρηστικό σαμποτάζ ενάντια στην Enedis

Εσείς
σκοτώνετε τα μικρά πτηνά και τους αετούς

εμείς
ούτε που θέλουμε να ξέρουμε για τις μεγάλες μπίζνες σας
με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αιολικών πάρκων
ή με τους τεράστιους μετασχηματιστές υψηλής τάσης

Εσείς
ρημάζετε τα δέντρα, τα δάση
Εσείς
ρημάζετε τον κόσμο

εμείς
δε γουστάρουμε την πυρηνική ενέργεια,
δε γουστάρουμε τους μετρητές “Linky”*,
τα big data ή τον “μεγάλο αδερφό”

Εμείς θέλουμε “χρυσή” σύνταξη:
μίνιμουμ εισόδημα στα 10.000 ευρώ, συνταξιοδότηση στα είκοσι

Εσείς
μας μιλάτε για οικολογικές μεταρρυθμίσεις

εμείς
απαντάμε με σαμποτάζ

(απ’ τη λέξη sabot: ξύλινο παπούτσι… λένε πως στο εργοστάσιο προκαλείται ζημιά στα μηχανήματα απ’ τα παπούτσια αυτά)

* “Linky” είναι οι τηλεματικοί ηλεκτρικοί μετρητές που εγκαθιστά η Enedis σε κάθε γαλλικό σπίτι, οι οποίοι παράγουν επικίνδυνα ηλεκτρομαγνητικά κύματα κι επιτρέπουν τον άμεσο έλεγχο της ηλεκτρικής κατανάλωσης – κατά συνέπεια (επιτρέπουν) τον καθ’ εαυτόν έλεγχο ορισμένων πτυχών της ζωής μας.

Σημείωση του Insuscettibile di Ravvedimento (απ’ την ιταλική μετάφραση):

Τη νύχτα μεταξύ Δευτέρας 10 και Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2020, πυρπολήθηκαν στη Λιμόζ πέντε οχήματα της Enedis (εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία, η οποία ασχολείται με την κατανομή του ηλεκτρισμού). Τρία ακόμη κάηκαν λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, προκαλώντας ζημιά με συνολικό κόστος 400.000 ευρώ (φαίνεται πως ένα εκ των οχημάτων ήταν ειδικό μηχάνημα). Στο σημείο βρέθηκε μια επιγραφή σε τοίχο, μα η αστυνομία δε φανέρωσε το περιεχόμενό της. Το μεσημέρι στάλθηκε η ανάληψη σε μια τοπική εφημερίδα στο La Bogue, τον “συνεργατικό ιστότοπο πληροφόρησης και αγώνα” της περιοχής.

Επιπλέον, στη Λιμόζ, τον Ιανουάριο του 2016, είχαν πυρποληθεί επτά φορτηγά της Eurovia, θυγατρικής της εταιρείας-κολοσσού Vinci. Έπειτα, τον Σεπτέμβρη του 2019, ενώ λάμβανε χώρα στο Παρίσι η δίκη κάποιων ατόμων που κατηγορούνταν για την πυρπόληση ενός μπατσικού οχήματος κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, παραδόθηκαν στις φλόγες τρία βανάκια και δύο λεωφορεία της Χωροφυλακής. Ένα συντρόφι, το οποίο κατηγορήθηκε για τους συγκεκριμένους εμπρησμούς, εξέτισε έναν χρόνο προφυλάκισης και βρίσκεται υπό επιτήρηση για σχεδόν έναν χρόνο (απαγόρευση διαμονής στη συγκεκριμένη πόλη, και ηλεκτρονικό βραχιολάκι). Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, πυρπολήθηκαν σχεδόν είκοσι οχήματα της Enedis.

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.