Ισπανία, Μαδρίτη: Ενημέρωση για τα συντρόφια που διώκονται για την επίθεση σε ΑΤΜ της Bankia

Δίωξη της αναρχικής αλληλεγγύης.

Στις 29 Οκτώβρη 2018 στη Μαδρίτη, δυο αναρχικά συντρόφια απήχθησαν απ’ τα σπίτια τους, με κατηγορίες που αφορούν φθορά περιουσίας.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για φθορές μέσω φωτιάς σε ένα ΑΤΜ της τράπεζας Bankia, στις 11 Απρίλη 2018, μια επίθεση σε αλληλεγγύη με την έγκλειστη αναρχική Lisa, η οποία κατηγορήθηκε για ληστεία τράπεζας στο Άαχεν (στη Γερμανία).

Τα συντρόφια πέρασαν από δικαστήριο στις 30 Οκτώβρη 2018, και απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης. Κατά το έτος αυτό, η κατηγορία χαρακτηριζόταν ως πλημμεληματική, όμως, τον Νοέμβρη του 2019, έπειτα απ’ την ποινική δίωξη, αναβαθμίστηκε ξανά σε κακουργηματική, αυξάνοντας την πιθανότητα καταδίκης σε κάθειρξη. Προς το παρόν, η υπόθεση έχει ήδη κλείσει και αναμένεται απ’ την εισαγγελία ν’ απαγγείλει το κατηγορητήριο.

Αυτή είναι άλλη μία απ’ τις πολλές επιθέσεις που εξαπολύει το Κράτος ενάντια στην αναρχία, ασχέτως των γεγονότων, δίχως να μιλά με όρους αθωότητας ή ενοχής, καθώς αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους η Εξουσία αναθεματίζει και κατηγοριοποιεί οποιοδήποτε άτομο εξεγείρεται εναντίον της. Αυτό που στοχοποιείται τώρα είναι οι αναρχικές αξίες και πρακτικές, πρακτικές έγκυρες, όπως η αλληλεγγύη και η άμεση δράση ενάντια σε οτιδήποτε θέλουμε να του ασκήσουμε πίεση.

Να λοιπόν γιατί θεωρούμε απαραίτητο τέτοιες υποθέσεις να μην παραδίδονται στη λήθη, επειδή το έργο της καταστολής θρέφεται παράγοντας παραπληροφόρηση όσον αφορά τις αναρχικές ιδέες και πρακτικές, και προσπαθώντας να τις απονομιμοποιήσει και να τις κατευνάσει μέσω “παραδειγματικών τιμωριών”. Αντικρίζοντας τούτην τη συνεχή δίωξη ιδεών και πρακτικών, οι αναρχικές κι οι αναρχικοί οφείλουν να αντέξουν και να συνεχίσουν την επίθεση ενάντια στο Κράτος.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.