Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχημάτων του Υπουργείου Πολιτισμού

“Συναντιόμαστε στους δρόμους. Μακριά από όλους αυτούς που προσπάθησαν να μας εκπροσωπήσουν, μακριά από τους αναλυτές των media που αναρωτιούνται από πού εμφανίστηκαν όλοι αυτοί. Δεν είμαστε πια σκιές, αν και σαν τέτοιες ξεκινήσαμε…”

Άλλη μια μέρα μέσα σε αυτό τον σάπιο πολιτισμό που προωθεί την κουλτούρα κατανάλωσης τεράστιων ποσοτήτων κρέατος και άντλησης ευχαρίστησης μέσα από την επιβολή σε μη ανθρώπινα όντα, διασκέδασης πίσω από τις μάσκες που όταν πέφτουν αποπνέουν τη σήψη και την κοινωνική αλλοτρίωση που κυριαρχεί σε κάθε γιορτή θανάτου.

Ο κίνδυνος να γίνεις αυτό που εχθρεύεσαι ελλοχεύει διαρκώς, οι διαχωριστικές γραμμές πολλές φορές είναι δυσδιάκριτες κάτω απ’ τον ζυγό της αλλοτριωμένης πραγματικότητας. Χρειάζεται διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι στην αφομοίωση και την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης. Μιας ειρήνης επίπλαστης και σταθερής που όσο περίτεχνα και αν καμουφλαριστεί απ’ τους καταπιεστές/υπερασπιστές της ζέχνει όπως τα πτώματα σε προχωρημένη σήψη.

Ένα καλοστημένο και δουλεμένο σχέδιο γενικευμένης καταστολής πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο δρόμος που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποτιθέμενη “ανοχή” και την ταυτόχρονη διαρκή συλλογή πληροφοριών και χαρτογράφηση ατόμων και στεκιών του α/α χώρου, είναι πλέον διάπλατα στρωμένος με ροδοπέταλα για μια ευθεία επίθεση της ΝΔ που τόσο καιρό περίμενε. Τώρα επιχειρούν να μας πείσουν πως βιώνουμε μια νέα “παλινόρθωση” με βασικό συντελεστή της τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γνωστό για τον τυχοδιωκτισμό και τον πολιτικό οπορτουνισμό του. Ο ίδιος πλασάρεται ως ειδήμων στην πάταξη της ανομίας και στον στραγγαλισμό των αναρχικών. Οι μέθοδοι του αξιοζήλευτοι. Βερμπαλισμοί, μπόλικη δόση αλαζονείας και επικοινωνιακά τρικ αποτελούν την περιβόητη αντεγκληματική πολιτική, το διθυραμβικό δόγμα “νόμος και τάξη”.Εκκενώσεις καταλήψεων, διώξεις/απελάσεις αγωνιστών/στριων, φυλακίσεις συντρόφων /ισσων, ενίσχυση του νομικού τους οπλοστασίου, παρακολουθήσεις υπόπτων συνθέτουν μια εικόνα πανοπτικού ελέγχου.

Τη στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ατέρμονη δίνη της αδράνειας και των αναστολών, τη στιγμή που το μούδιασμα μια αμυντικής στάσης των τελευταίων μηνών μετατρέπεται σε ρίγος μπροστά στη δημιουργία νέων προοπτικών, την στιγμή που εκτονώνουμε τις καθημερινές μας αντιφάσεις, επιτιθόμαστε σε κάθε πτυχή της κυριαρχίας με λύσσα και συνείδηση, κάνουμε στάχτη ό,τι μας καταπιέζει δίχως αφορισμούς και “έτοιμες” απαντήσεις, μέσα από τα λάθη και τις αστοχίες μας ζούμε την αναρχία στο εδώ και στο τώρα.

Καλωσορίζοντας το πρώτο επίσημο καρναβάλι της πόλης, χωρίς να ξεχνάμε ασφαλώς άλλα παλαιότερα και ιδιαίτερα επιτυχημένα (ποιος να ξεχάσεις άλλωστε τον ζορό Ψωμιάδη ή τον φασίστα χριστιανό δεσπότη Άνθιμο) συνεισφέραμε και εμείς από το μετερίζι μας στο συνωμοτικό παιχνίδι πυρπολώντας τρία οχήματα του υπουργείου πολιτισμού που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινκ του βυζαντινού μουσείου επί της λεωφόρου Στρατού, ακριβώς πίσω από το δημαρχείο της πόλης(μια γειτονιά τόσο καλά “φυλαγμένη”).

10,100,100αδες άμεσες δράσεις και επιθέσεις στο υπάρχον και την κυριαρχία, κρυφή ή φανερή.

Δύναμη στον σύντροφο Ίρντι Κ. που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της απέλασης λόγω της πολιτικής του ταυτότητας και της υπεράσπισης της.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Αθανασοπούλου, Βαλαβάνη και Μιχαηλίδη.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη που επέλεξε το δύσκολο δρόμο της παρανομίας.

Υ.Γ. Στέλνουμε ξεχωριστά χαιρετίσματα στον δήμαρχο Ζέρβα που θα “εκκενώσει όλες τις καταλήψεις” και του τονίζουμε ότι η ειδική σχέση που εγκαινιάστηκε με την επίσκεψη μας θα αναθερμανθεί στο μέλλον αν εισακουστούν οι υποσχέσεις του.

Κα(ρ)νίβαλοι και κα(ρ)νίβαλες

Πηγή: athens.indymedia.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.