Γαλλία, Μαρσέιγ: Εμπρηστικές επιθέσεις στην εταιρεία SNEF

Sniff Sniff SNEF

Καθώς εντείνεται όλο και περισσότερο ο κοινωνικός έλεγχος στη Μαρσέιγ (όπως και οπουδήποτε αλλού), και καθώς πολλαπλασιάζοντι οι κάμερες και τα λοιπά μέσα επιτήρησης, η SNEF έχει καταξιωθεί ως εξέχων στόχος στον αγώνα μας ενάντια στο πρόβλημα που λέγεται Κράτος. Πράγματι, αν φημίζεται για τη διεκπεραίωση κάθε είδους δουλειάς (σίγουρα θα έχετε δει το όνομα της εταιρείας αυτής να εμφανίζεται σε κάμποσα sites που συνεισφέρουν στον επιταχυνόμενο εξευγενισμό της Μαρσέιγ), αποτελεί επίσης κι έναν απ’ τους μεγάλους “νικητές” και συνεργάτες της πολιτικής της ιδιαίτερης εξάπλωσης του δικτύου καμερών στο αστικό πεδίο.

Τη νύχτα της 17ης Μαρτίου, η οποία προηγήθηκε της πρώτης μέρας απαγόρευσης κυκλοφορίας, αποφασίσαμε να τους απευθύνουμε ένα μικρό, ευγενές κάλεσμα σε ένα απ’ τα γραφεία τους, τυλίγοντας στις φλόγες μέρος της ηλεκτρικής υποδομής τους. Μια βδομάδα αργότερα, αυτήν τη φορά στο κέντρο της πόλης και κατά τη διάρκεια πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας, πυρπολήθηκε κι ένα απ’ τα οχήματά τους.

Τούτες οι επιθέσεις αποτελούν μέρος μιας σειράς σαμποτάζ που στοχοποιούν τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και άλλες αντίστοιχες υπεύθυνες για την εξάπλωση της επιτήρησης στη Μαρσέιγ, συμπεριλαμβανομένου κι ενός μικρού αριθμού άλλων πυρπολημένων οχημάτων, αλλά και του σαμποτάζ σε οπτικές ίνες και κάμερες καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Καθώς το εξουσιαστικό πλέγμα αυστηροποιείται όλο και πιο πολύ σ’ αυτούς τους καιρούς της πανδημικής παράνοιας, κι ενώ οξύνονται οι απόπειρες να δεχτούμε έξωση απ’ τις ζωές μας, οι προσπάθεις να ξεφορτωθούμε την καταπίεση που μας κρατά καθηλωμένες και καθηλωμένους φαντάζει ανάσα φρέσκου αέρα για εμάς, μια ρωγμή στο υπάρχον που μας θέλει να παραμείνουμε υπάκουες και υπάκουοι.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.