Ιταλία: Κατασταλτική επιχείρηση «Ritrovo» – Φυλακίστηκαν 7 συντρόφια

Κατασταλτική επιχείρηση «Ritrovo» – Φυλακίστηκαν 7 συντρόφια

Το ξημέρωμα της 13ης Μάη του 2020, επτά αναρχικά συντρόφια συνελήφθησαν μεταξύ Μπολόνιας, Μιλάνου και Τοσκάνης, ενώ πέντε ακόμα υποχρεώθηκαν σε μόνιμη διαμονή στον δήμο όπου κατοικούν, και έγινε έρευνα και στον χώρο Il Tribolo στην Μπολόνια. Η κατασταλτική επιχείρηση, υπό την ονομασία «Ritrovo», ενορχηστρώθηκε απ’ τον εισαγγελέα Stefano Dambruoso και τους Carabinieri της ROS (Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων), οι οποίοι από κοινού πραγματοποίησαν τις συλλήψεις και τις έρευνες, υπό τις εντολές των τοπικών Carabinieri της Μπολόνια.

Τα επτά συλληφθέντα συντρόφια κατηγορούνται με το άρθρο 270bis του ποινικού κώδικα (ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης), ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες υπάγονται στα άρθρα 414 (υποκίνηση σε διάπραξη εγκλήματος), 639 (καταστροφές και βανδαλισμοί) και 635 (φθορά). Ένα άτομο κατηγορείται με το άρθρο 423 (εμπρησμός) για την εμπρηστική επίθεση στις 16 Δεκέμβρη του 2018 σε κεραίες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες βρίσκονταν στο San Donato της Μπολόνια, και οι οποίες χρησίμευαν για τη μετάδοση σήματος σε εθνικά και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στο σημείο είχε αφεθεί σημείωμα που έγραφε «Ρημάχτε τις κεραίες, διεγείρετε τις συνειδήσεις. Αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια που βρίσκονται έγκλειστα και υπό παρακολούθηση».

Οι κατασταλτικές δυνάμεις ισχυρίζονται πως τα συλληφθέντα αναρχικά συντρόφια κατηγορούνται για τη δημιουργία ανατρεπτικής-τρομοκρατικής οργάνωσης με στόχο «τη δημοσιοποίηση και την εξάπλωση της αναρχικής-εξεγερσιακής ιδεολογίας, καθώς επίσης και την υποκίνηση σε έκνομες ενέργειες μέσω της διάχυσης προπαγανδιστικού υλικού και της πραγματοποίησης βίαιων δράσεων απέναντι σε θεσμούς». Επιπροσθέτως, η εισαγγελική υπηρεσία της Μπολόνια, με την αρωγή των καθεστωτικών μέσων, υπογράμμισε πως τα προληπτικά μέτρα «έχουν αξία στρατηγική και προληπτική, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω στιγμιοτύπων του ευρύτερου αντικρατικού αγώνα σε ενδεχόμενες συνθήκες κοινωνικού αναβρασμού, οι οποίες ίσως ξεσπάσουν απ’ την παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σχετιζόμενη με την επιδημία του κορωνοϊού)».

Παρατίθενται οι προς το παρόν διευθύνσεις των συλληφθέντων συντροφισσών και συντρόφων μας:

Giuseppe Caprioli
C. R. di Alessandria “San Michele”
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italia

Stefania Carolei
C. C. di Vigevano
via Gravellona 240
27029 Vigevano (PV)
Italia

Duccio Cenni
C. C. di Ferrara
via Arginone 327
44122 Ferrara
Italia

Leonardo Neri
C. R. di Alessandria “San Michele”
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italia

Guido Paoletti
C. C. di Ferrara
via Arginone 327
44122 Ferrara
Italia

Elena Riva
C. C. di Piacenza
strada delle Novate 65
29122 Piacenza
Italia

Nicole Savoia
C. C. di Piacenza
strada delle Novate 65
29122 Piacenza
Italia

Πηγή: insuscettibilediravvedimento

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.