Χιλή: Επείγον – Σύλληψη των αναρχικών συντρόφων Francisco Solar και Mónica Caballero

Νωρίς σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου, η εισαγγελική αρχή παρέα με την αστυνομία διεξήγαγαν διάφορες εφόδους σε σπίτια, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δυο συντρόφων, του Francisco Solar και της Mónica Caballero, κατηγορώντας τους για συγκεκριμένες ενέργειες με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο σύντροφος Francisco Solar κατηγορείται πως είναι το άτομο που πήγες σε ένα ταχυδρομείο, τον Ιούλη της περασμένης χρονιάς, για να στείλει δύο δέματα-βόμβες: ένα το οποίο εξερράγη στο αστυνομικό τμήμα της Huechuraba, αφήνοντας έναν σοβαρά τραυματία μπάτσο · και άλλο ένα, το οποίο απενεργοποιήθηκε απ’ την GOPE (επιχειρησιακή αστυνομική ομάδα), στο γραφείο του Rodrigo Hinzpeter, του πρώην υπουργού και νυν διαχειριστή της εταιρείας Quiñenco (ένας απ’ τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Χιλής).

Η Mónica Caballero κατηγορείται, μαζί με τον Francisco Solar, για την τοποθέτηση δύο βομβών στο κτίριο της Tánica. Μία εξ αυτών σε έναν κάδο απορριμμάτων, και άλλη μία πίσω από ένα κάθισμα · και οι δύο απενεργοποιήθηκαν απ’ την GOPE.

Οι συλλήψεις διατάχθηκαν απ’ το 11ο Εγγυητικό Δικαστήριο, του οποίου ηγείται ο Hector Barros, εισαγγελές της νότιας μητροπολιτικής περιφέρειας. Τα συντρόφια θα προφυλακιστούν σήμερα ώσπου να επισημοποιηθούν οι κατηγορίες έπειτα από δαύτη τη νέα επίθεση κατά των αναρχικών.

Θ’ ακολουθήσουν σύντομα νέα και ανημερώσεις.

ΟΥΤΕ ΑΘΩΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΟΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΩΝ.

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.