Καναδάς, Μόντρεαλ: Εμπρηστική επίθεση στο αμάξι υπευθύνου φυλακής

Τη νύχτα της 11ης Ιούλη, πυρπολήθηκε το Volvo που ανήκει στον Vince Parente, μπροστά απ’ το σπίτι του στην Ste-Thérèse. Ο Vince Parente μόλις πρόσφατα έλαβε τον τίτλο του προσωρινού αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας. Πέραν τούτου του χρίσματος, είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής-γενικός στο Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών στην περιοχή του Μόντρεαλ. Με πιο ξεκάθαρα λόγια, είναι το αφεντικό των δεσμοφυλάκων στο Bordeaux και στο Rivière-des-Prairies στο Μόντρεαλ.

Προτού ανελιχθεί στις βαθμίδες, αρχίνησε την καριέρα του ως αξιωματικός δικαστικής επιτήρησης και στη μεταφορά κρατουμένων στα παρόν τους, έπειτα έγινε αναπληρωτής δεσμοφύλακας στη φυλακή του Bordeaux, μετά αναπληρωτής δεσμοφύλακας στη φυλακή Leclerc στη Laval, και αργότερα δεσμοφύλακας στη φυλακή St-Jérôme.

Αυτό το κάθαρμα, απ’ την αρχή της καριέρας του, κερδοσκοπεί απ’ τον εγκλεισμό και την εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων.

Τούτη η φλόγα αποτελεί σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους κρατουμένους και τις οικογένειές τους. Οι συνθήκες στις φυλακές ήταν εξ αρχής αισχρές, και έχουν χειροτερεύσει απ’ την έναρξη της πανδημίας. Όχι μόνο οι δεσμοφυλάκοι μεταδίδουν τον ιό στους κρατουμένους, αλλά οι τελευταίοι κλειδαμπαρώνονται 24/7, σχεδόν δίχως καθόλου επισκεπτήρια και δυνατότητα για τηλεφωνήματα.

Με φταίξιμο του Vince Parente, μεταξύ άλλων, πέθανε ο Robert Langevin από αμέλεια και έλλειψη φροντίδας εντός των τειχών της φυλακής του Bordeaux, μες στον Μάη. Ο Vince Parente είναι ένας δολοφόνος αξιωματούχος, ο οποίος, όπως και πολλοί άλλου, έχει απομακρυνθεί και αδιαμφισβήτητα δουλεύει απ’ το σπίτι του τούτες τις μέρες. Ευελπιστούμε η φωτιά αυτή να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Πηγή: mtlcounterinfo

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.