Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό διπλωματικού οχήματος

Στις 17 Αυγούστου δυνάμεις του στρατού κατοχής της Δημοκρατίας εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατάσχουν υλικοτεχνικοτεχνικό εξοπλισμό, πολιτικό υλικό καθώς και μέσα κοινωνικής και ταξικής αντιβίας. Μετά από μέρες ερευνών αποφασίζουν να σφραγίσουν το κτίριο.

Η κατάληψη Terra Incognita αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα ιστορικότερα σημεία αναφοράς του ριζοσπαστικού αγώνα και την αντιεξουσιαστικής δράσης. Δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές και όσους εξαιρεί η κρατική πρόνοια και η καπιταλιστική ευμάρεια, παρών στα αντιφασιστικά οδοφράγματα, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις πορείες, στις συγκρούσεις, στις παρεμβάσεις και επιθέσεις στα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα.

Η ομηρία του απελευθερωμένου εδάφους της Terra στα χέρια των κρατιστών αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση σε διαρκή πόλεμο. Η υπεράσπιση της κατάληψης ανοίγει μια νέα περίοδο διαρκούς ανοιχτής σύγκρουσης με όλα τα μέσα. Σύγκρουση όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο με τους μηχανισμούς καταστολής αλλά και σε πολιτικο-ιδεολογικό επίπεδο με τους μηχανισμούς κρατικής και καπιταλιστικής προπαγάνδας που προσπαθούν να εγκληματοποιήσουν την επαναστατική δράση και την κοινωνική αντιβία.

Εντείνοντας τη σύγκρουση αυτή αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου. Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να μετατρέψει το κάλεσμα των συντροφισσών και συντρόφων για Διεθνή συντονισμό, σε μια πύρινη λαίλαπα επιθετικής αλληλεγγύης που θα ενώσει τους αγώνες σε κάθε εξεγερμένο έδαφος της Γης. Γι αυτό και η επίθεσή μας είναι και μια απάντηση στη δολοφονία μιας ακόμη απεργού πείνας από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. H Ebru Timtik άφησε την τελευταία της πνοή στις 27/8, έπειτα απο 238 μέρες απεργίας πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη. Από την Ελλάδα και τις εκκενώσεις των επιχειρησιακών κέντρων γενικευμένης αντίστασης μέχρι την Τουρκία και τις δολοφονίες επαναστατών στις φυλακές του Ερντογάν, αλλά και κάθε γωνιά της Γης όπου τα κράτη και το κεφάλαιο λεηλατούν, καταστρέφουν και δολοφονούν αγωνιστές και αγωνίστριες, τίποτα δε θα ξεχαστεί.

Κάθε βήμα της κρατικής καταστολής είναι αιτία πολέμου

Κάθε απώλεια είναι αφορμή για νέα κύματα επιθέσεων

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita και σε όσους αγωνίζονται μέχρι τέλους ενάντια στην αδικία

Οργισμένες καταληψίες

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.