Χιλή: Ενημερώσεις και φωτογραφίες απ’ τις διαδηλώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

– 10 Σεπτεμβρίου, στο Maipú

Κουκουλοφόροι ύψωσαν οδοφράγματα και ανήρτησαν πανό στη μνήμη της Claudia López στα περίχωρα της Las Parcelas, στον σταθμό μετρό του Maipú, την παραμονή του εορτασμού της 11ης Σεπτεμβρίου.

– 11 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του Μνημόσυνου στο κέντρο του Σαντιάγο, και στη Recoleta

Το παραδοσιακό Μνημόσυνο στο Δημόσιο Κοιμητήριο βρισκόταν υπό το πάνθωρο βλέμμα των υπερβολικά πολυπληθών κατασταλτικών μονάδων. Το Μνημόσυνο αυτό επαναφέρει στη μνήμη μας όσες και όσους δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν εξαιτίας της κρατικής τρομοκρατίας κατά τη 17ετία της στρατιωτικής δικτατορίας και την 30ετία της νεοφιλελεύθερης ψευτοδημοκρατίας.

Ως συνήθως, έπειτα από διαρκή ενόχληση απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, οι διαδηλωτές κι οι διαδηλώτριες ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά απ’ το κοιμητήριο και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους, οι οποίοι απάντησαν βίαια, πραγματοποιώντας στοχευμένες συλλήψεις εντός του κοιμητηρίου, διαλύοντας με υπέμετρη βιαιότητα τις διαδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης που έλαβαν χώρα εκείνη τη σκοτεινή μέρα της ιστορίας της Χιλής.

– 11η Σεπτεμβρίου, στο Pedro Aguirre Cerda

Οι άνθρωποι της σφυρηλατημένης-στη-μάχη κοινότητας του Pedro Aguirre Cerda πραγματοποίησαν πορεία για τον εορτασμό της 47ης επετείου του πραξικοπήματος, όταν η χιλιανή ακροδεξιά, καθοδηγούμενη απ’ τον στρατό, μας επέβαλε έναν τρόπο ζωής που ως σήμερα μας γονατίζει και μας καταδικάζει σε μια διαρκή αναξιοπρέπεια.

Με τη μνήμη ακέραιη και τους πεσόντες εμπρός, οι οργανωμένοι άνθρωποι κατέλυσαν τη δικτατορία μια για πάντα. Ούτε στρατοί, ούτε ολιγάρχες.

Ποτέ ξανά δικτατορία!

– 11η Σεπτεμβρίου στο Villa Portales

Οργανωμένοι κάτοικοι του εμβληματικού Villa Portales πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας και της ψευτοδημοκρατίας του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος.

Ποτέ ξανά δικτατορία, λευτεριά σε όλες και όλους τους αιχμαλώτους της εξέγερσης!

– 11η Σεπτεμβρίου στο Las Torres, στο Peñalolén

Κανείς δεν παραδίδεται στη λήθη!

– 11η Σεπτεμβρίου, στην Independencia

Οι δρόμοι της Independencia ήταν επίσης παρόντες αυτήν την 11η Σεπτεμβρίου.

Η καλύτερη συνεισφορά μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, τίποτα και κανείς δεν παραδίδεται στη λήθη!

– 11η Σεπτεμβρίου, στο Peñalolén

Όπως πάντα, το Lo Hermida ήταν παρόν!

Ούτε η πανδημία, ούτε και η κρατική τρομοκρατία μπορούν να σταματήσουν τους ανθρώπους του Lo Hermida στο Peñalolén, οι οποίοι αυτήν την Παρασκευή κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης τους για να γιορτάσουν ξανά την 11η Σεπτεμβρίου.

Σμείωση: Μέσω των φωτογραφιών και των ενημερώσεων απ’ τα συντρόφια της Frente Fotográfico, επικυρώνεται μια καινούργια μέρα μνήμης και δράσης για την 11η Σεπτεμβρίου σε κάποιες κοινότητες. Σε καιρούς πανδημίας, υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, και με τον στρατό παρόντα στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής.

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.