Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε δύο βαν της Amazon

Ακόμη μια φωτιά σε μια σκοτεινή περίοδο – Πυρπολήθηκαν βαν της Amazon

Ασχέτως τι απόχρωση έχει μια κυβέρνηση ή ποια περιοχή ελέγχει, έχουν ξεκινήσει να ξεσκαρτάρουν μες στις πόλεις τους λίγους χώρους στους οποίους γεννιέται η ελπίδα για μια ζωή διαφορετική. Οι καταλήψεις κι οι αντι-εμπορευματικές περιοχές, οι οποίες αποπειράθηκαν να ορθοποδήσουν ενάντια στην κρατική βία και τις ρατσιστικές λογικές εντός της κοινωνίας, βρέθηκαν υπό πίεση.

Στηρίζοντας το διεθνές κάλεσμα της Terra Incognita -η οποία εκκενώθηκε προσφάτως στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα- για έναν μήνα δράσης τον Οκτώβρη, καθώς και την απόφαση να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι το πότε θα δράσουμε προς υπεράσπιση της Liebig34 και να μην περιμένουμε τη στιγμή που η κρατική ατζέντα έχει αποφασίσει να εκκενώσει μιαν απ’ τις δομές μας, το πρωί της 06/10 πυρπολήσαμε δύο βαν της Amazon στο Neukölln του Βερολίνου, ως ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τη Liebig34, την Terra Incognita και λοιπές συλλογικότητες που στηρίζουν τα καλέσματά τους.

Η Amazon είναι νικήτρια επί εποχής Κορωνοϊού, καθώς κάνουν περισσότερες διανομές όταν ο κόσμος μένει σπίτι. Κάνουν διανομές υπό συνθήκες απάνθρωπες για τους εργαζομένους. Συλλέγουν κάθε είδους δεδομένα προκειμένου να τα πουλήσουν σε άλλα καπιταλιστικά ιδρύματα, μοιράζονται τα δεδομένα αυτά με την αστυνομία κι επιβάλλουν ολοένα και περισσότερη επιτήρηση. Η Amazon αλλάζει τις πόλεις · στο Φριντριχσάιν του Βερολίνου, εκεί απ’ όπου θέλουν να ξεριζώσουν τη Liebig34, ανέγειραν έναν τεράστιο πύργο. Όλο και περισσότερα γραφεία, όλο και ευρύτερα διαμερίσματα για τους υπαλλήλους της, όλο και μεγαλύτερος εξευγενισμός της γειτονιάς. Να λοιπόν γιατί η Amazon έχει ήδη δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο Βερολίνο, όπως επίσης και στις ΗΠΑ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες με τα συντρόφια της Terra Incognita και στηρίζουμε την απόφασή τους να διατηρηθεί η συλλογικότητα και να συνεχιστεί ο αγώνας τους ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους καταπιεστές μας. Κάθε εκκένωση έχει το τίμημά της, και τούτες οι συνεχιζόμενες κρατικές επιθέσεις μέσω των απανταχού συντονισμένων κατασταλτικών επιχειρήσεων ενάντια στα εγχειρήματά μας και στον κόσμο του αγώνα δε θα παραμείνουν αναπάντητες. Ίσως πάρουν τα σπίτια μας, όμως οι νύχτες ανήκουν στις μικρές ομάδες και τη θέλησή τους να σαμποτάρουν την εξουσία.

Ας καταστρέψουμε την πόλη των πλουσίων κι ας επιτεθούμε στις κρατικές υποδομές πριν και μετά από κάθε Μέρα X. Ας υπερασπιστούμε τη Liebig34 και την Terra Incognita!

Ας στηρίξουμε το διεθνές κάλεσμα στις 30/10 – 01/11

κάποιες/οι αναρχικές/οί

Πηγή: Athens Indymedia

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.