Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε εταιρεία security

Από το περσινό καλοκαίρι με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας ως κυβερνών κόμμα ένα νέο κύμα καταστολής ήρθε να χτυπήσει την πόρτα του ευρύτερου ανατρεπτικού κινήματος στοχοποιώντας κατά βάση καταλήψεις και ελεύθερες εστίες αγώνα. Βέβαια αυτό δεν μας προξένησε καμία εντύπωση, καθώς και με τη διακυβέρνηση Σύριζα εκκενώθηκε πληθώρα κατηλλειμένων χώρων, ενώ παράλληλα το δόγμα νόμος και τάξη αποτέλεσε τον βασικότερο πυλώνα της πολιτικής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά. Ζώντας στην εποχή της εικόνας, η εκστρατεία της κυβέρνησης να επαναφέρει την ασφάλεια στο μητροπολιτικό πεδίο επιβεβαιώθηκε από τη μία με φωτογραφίες μεταναστών/στριών να στοιβάζονται σε κλούβες της ΕΛΑΣ με τα ανήλικα παιδιά τους και από την άλλη με τον Κούλη να ποζάρει με τα νεοπροσληφθέντα τσουτσέκια της Διας.

Μέσα από τις παραπάνω εικόνες καθώς και από τη συνεχή προπαγάνδα των ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί η επίπλαστη ανάγκη στο κυρίαρχο μέρος του κοινωνικού ιστού για όλο και αυξανόμενο έλεγχο και επιτήρηση. Το περίφημο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας αξιολογείται διαχρονικά ως ένα μείζον πολιτικό εργαλείο και σχετίζεται άμεσα με την αφήγηση περί “υποβαθμισμένων γειτονιών”. Κατά την αφήγηση αυτή οι μετανάστες, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι εστίες ανομίας, όπως χαρακτηρίζουν τις καταλήψεις, είναι κομμάτια των υποβαθμισμένων γειτονιών και αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο να μολύνουν όσες είναι “καθαρές”.

Πάνω σε αυτή την ανάγκη για περισσότερο επιτήρηση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης και ασφάλειας να επενδύσουν και να γιγαντωθούν, ταΐζοντας την ακόρεστη επιθυμία των φιλήσυχων πολιτών για διατήρηση της κανονικότητας. Με όλο και πιο αυξανόμενη ένταση παρατηρούμε τα βράδια τα οχήματα τους να επιτηρούν της γειτονιές μας και να ελέγχουν για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, όλο και περισσότερες κάμερες και συστήματα ασφαλείας να τοποθετούνται σε δημόσιους και μη χώρους εγκαθιδρύοντας έτσι την κατεπίφασιν ασφάλεια. Έχοντας ακριβώς το ίδιο αξιακό σύστημα με τους μπάτσους ο ρόλος τους είναι να δημιουργήσουν και άλλες φορές να διασφαλίσουν στο ακέραιο το αποστειρωμένο περιβάλλον το οποίο έχει χτίσει ο καπιταλισμός γύρω από τις ζωές μας.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψιν, αποφασίσαμε τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου να επιτεθούμε στο Παλαιό Φάληρο στα γραφεία της Group22 SA , η οποία αποτελεί εταιρεία security, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στα είσοδο του κτιρίου και πυρπολώντας ένα από τα οχήματα τους. Η ενέργεια μας αυτή πλαισιώνει την καμπάνια του Οκτωβρίου ως μήνας δράσης αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΥΓ. Δόξα και τιμή στον σύντροφο Χρήστο Κασίμη ο οποίος έπεσε μαχόμενος σε ένοπλη συμπλοκή με τους μπάτσους στο Ρέντη, ενώ αποπειράθηκε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο εργοστάσιο της AEG.

Πυρήνας επίθεσης “Χρήστος Κασίμης”

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.