Ινδονησία, Τζακάρτα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εξέγερσης

“Εμπρός όλοι! Και με τα μπράτσα και με την καρδιά, τον λόγο και την πέννα, το μαχαίρι και το όπλο, την ειρωνία και τη βλαστήμια, την κλεψιά, τη δηλητηρίαση και τον εμπρησμό, να κάνουμε πόλεμο στην κοινωνία!” Dejaque.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνης για την καταστροφή στάσης λεωφορείου, για την καταστροφή της Τράπεζας BCA, για τη λεηλασία του Roxy Mall, για τον εμπρησμό οχήματος μπατσοφρουρών και για τον εμπρησμό πολυτελούς οχήματος κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Τζακάρτα. Δεν πρόκειται μόνο για την άρνησή μας επί του Συνολικού Νόμου · ήταν κι επειδή μπουχτίσαμε απ’ το μούδιασμα, ήταν οργή απέναντι στις ανισότητες που παράγονται σήμερα απ’ το κυρίαρχο σύστημα. Τούτη η άμεση δράση δεν αποτελεί μοναχά μιαν έκφανση της σύγκρουσης με την κυρίαρχη τάξη · διατρανώνει και την αλληλεγγύη μας με τους δρομίσιους μαχητές και μαχήτριες. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις δε μας προσφέρουν τίποτα και πως κάθε κράτος είναι δυνάστης.

Αλληλεγγύη με όλες τις αγωνίστριες και τους αντι-εξουσιαστές κρατουμένους ανά τον κόσμο. Αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια στη Λευκορωσία, τη Μαλαισία, τη Χιλή, την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, τη Ροζάβα, και με κάθε αυτόνομο ελευθεριακό άτομο στον κόσμο.

Αλληλεγγύη με όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αιχμαλωτίστηκαν στις 8 Οκτώβρη · δε δεχόμαστε καμιάν απόφαση ώσπου ν’ απελευθερωθούν.

Ποθούμε να δούμε τον κόσμο να καίγεται, χορεύοντας γύρω απ’ όλες τις φλεγόμενες πόλεις όσο γίνονται στάχτη. Διότι βαστάμε έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας.

Δεν είμαστε κανείς, μα είμαστε οργισμένες κι οργισμένοι!

– Ανωνυμάτο, Τζακάρτα, Ινδονησία

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.