Χιλή: Ο θρίαμβος της δημοκρατίας και η στρεβλή κριτική της

Καθώς χιλιάδες Χιλιανοί εξυμνούν τον εκλογικό θρίαμβο που θα οδηγήσει στην αλλαγή του Συντάγματος, εμείς παραμένουμε στο μονοπάτι του πολέμου ενάντια σε κάθε έκφανση της κυριαρχίας.

Σήμερα, το χιλιανό κράτος, τα αστικά κόμματα και ο καθεστωτικός τύπος γιορτάζουν μαζί με τους πολίτες τον βδελυρό θρίαμβο της δημοκρατίας, τη θεσμική μέθοδο αποκατάστασης της αστικής και πολιτισμένης κοινωνίας, σα να επρόκειτο για κατάκτηση του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κυπέλλου.

Το πώς οι πρώην ”εξεγερμένοι” -περήφανοι ψηφοφόροι σήμερα- θα έρθουν σε συμβιβασμό με αυτήν την αντίφαση, δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό που ξέρουμε πέραν πάσης αμφιβολίας είναι πως όσοι μόλις χθες μάχονταν τη βαναυσότητα της καταστολής, πρόθυμα τώρα έσπευσαν στις καλά προφυλαγμένες από τον στρατό και την αστυνομία εκλογικές κάλπες.

Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι ότι σήμερα οι ιδεολογικώς εξιδανικευμένοι κάτοικοι των γειτονιών της εργατικής τάξης τραγουδούσαν και χόρευαν μεθυσμένοι από δημοκρατία σε δρόμους βαμμένους από το νωπό αίμα του Anibal Villarroel, που έπεσε νεκρός από σφαίρες μπάτσων 3 μέρες πριν.

Νικήτρια είναι η Χιλή, νικητής είναι το χιλιανό κράτος, νικήτρια είναι η κοινωνία και η επιθυμία της να μείνει καταδυναστευμένη υπό τους όρους ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου κυριαρχίας, νικήτρια είναι η θέληση της πλειοψηφίας του λαού να δημιουργήσει μια νέα κοινωνική ομοθυμία. Εν τέλει, με περισσότερα ή λιγότερα οδοφράγματα, νικήτρια είναι η παλιά καλή συνταγή, γραμμένη και ξαναγραμμένη στα παλάτια της κυριαρχίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Η αποσόβηση των εξεγέρσεων και η διοχέτευσή τους μέσω θεσμικών καναλιών κατευθείαν στο παιχνίδι των αστικών κομμάτων.

Η εξουσία γελά και γελά και θα γελάσει ξανά. Γελά γιατί οι θεσμοί στεγανοποιούνται. Η εξουσία γελά γιατί τώρα θα έχει υπό τη διάθεσή της περισσότερους ”ευσυνείδητους” και εκδημοκρατισμένους πολίτες, εθελοντές στον περιορισμό των πυρίμαχων, των διαφορετικών, των ανταρτών, των μειοψηφιών, των ταραχοποιών που επιμένουν να παρεμποδίζουν την έμπλεη από την αηδιαστική αστικότητά τους διαδικασία αναμόρφωσης.

Η εξουσία γελά επειδή γνωρίζει πως ακόμα και μερικοί υποτιθέμενοι αναρχικοί, παρακινούμενοι από μύχιες ελπίδες, προσέτρεξαν στις κάλπες να γονατίσουν επισήμως μπροστά στον εχθρό, να αποκηρύξουν τις ιδέες τους, να διαπραγματευτούν τα προτάγματά τους αποδεικνύοντας πως είναι ευμετάβλητα και ασταθή, όπως και η μνήμη του ”λαού” που ονειρεύονται.

Εμείς, οι αγέρωχες μειοψηφίες των ανυπότακτων, συνεχίζουμε να κηρύσσουμε τον πόλεμο στην κυριαρχία, δίχως την παραμικρή σύγχυση, πολλαπλασιάζοντας και ενδυναμώνοντας τους εαυτούς μας στο χάος.

Επειδή η εξέγερσή μας δεν άρχισε στις 18 Οκτώβρη του 2019 και δεν πρόκειται να τελειώσει με ένα ευτελές δημοψήφισμα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ανειρήνευτοι αναρχικοί από τη νότια Abya Yala (Χιλή).

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.