Ιταλία: Ενημερώσεις για τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια

Επιχείρηση «Προμηθέας» – Ενημερώσεις για τη Natascia, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 24 Οκτώβρη 2020

Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, η Natascia λήγει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 24 Οκτώβρη, ως αντίσταση ενάντια στις νέες εντολές για λογοκρισία στην αλληλογραφία της. Καθυστερήσεις και έλλειψη τακτικότητας στον έλεγχο της αλληλογραφίας της από τους υπευθύνους, έχουν οδηγήσει και την εισερχόμενη και την εξερχόμενη αλληλογραγία της να στοιβάζεται στα γραφεία των λογοκριτών, απομονώνοντάς την ακόμη περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι πήγε μονάχη της να ειδοποιήσει το υγειονομικό προσωπικό της φυλακής για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας της κατά τη διάρκεια της απεργία πείνας, μόλις σήμερα –δύο εβδομάδες μετά, και έπειτα απ’ την απώλεια δώδεκα κιλών– η διεύθυνση της φυλακής την ενημέρωσε πως έχει υπόψιν της τη διαμαρτυρία της και πως την αναγνωρίζει, αλλά πως η διάρκεια της λογοκρισίας δεν ορίζεται απ’ τον νόμο, οπότε δεν υπάρχουν κατά τον νόμο χρονικά όρια για να φτάσει η αλληλογραφία στον παραλήπτη. Στο μεταξύ, φαίνεται πως κάτι ξεμπλόκαρε στην όλη διαδικασία, καθώς τα πρόσφατα εισερχόμενα γράμματα φτάνουν πιο γρήγορα (όταν δεν τα αρπάζουν), αλλά αυτό δε συμβαίνει και με όσα είχαν σταλθεί παλιότερα και έχουν μπλοκαριστεί για αρκετό καιρό λόγω λογοκρισίας. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν όλα τα δεδομένα, η Nat αποφάσισε να λήξει την απεργία πείνας την οποία ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες. Ευχαριστεί τους πάντες για την αλληλεγγύη τους: Ήταν ιδιαιτέρως θερμή, δυνατή και διαρκώς παρούσα στο πλευρό της, και δεν την εγκατέλειψε ούτε στιγμή.

Την περασμένη Κυριακή, είχε ενημερωθεί για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απ’ τη φυλακή, ακόμη κι αν δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τις φωνές: Η πτέρυγα στην οποία κρατείται βρίσκεται στο κτίριο σε σημείο απέναντι από εκεί που διεξήχθη η συγκέντρωση, αρκετά μακριά ώστε να ακούει πραγματικά το οτιδήποτε, όμως η ανταπόκριση στο κομμάτι της αλληλογραφίας ήταν ιδιαιτέρως ηχηρή και πήγε πολύ καλά.

Στέλνει ευχαριστήρια για τον καταιγισμό γραμμάτων που δέχθηκε. Ας συνεχίσουμε, ας δυσκολέψουμε το έργο των δεσμοφυλάκων και των λογοκριτών!

Για να γράψετε στη Natascia:

Natascia Savio
C.C. di Piacenza
Strada delle Novate 65
29122 Piacenza
Italy

Για να γράψετε στον Beppe:

Giuseppe Bruna
C.C. di Pavia
Via Vigentina 85
27100 Pavia
Italy

Για οικονομική στήριξη του Beppe και της Natascia, ανοίχθηκαν δυο λογαριασμοί.

Τα στοιχεία του ενός λογαριασμού:

Αριθμός κάρτας Postepay: 5333 1710 9103 5440
Όνομα λογαριασμού: Vanessa Ferrara
IBAN: IT89U3608105138251086351095 – στο ίδιο όνομα

Τα στοιχεία του άλλου λογαριασμού:

Αριθμός κάρτας Postepay: 5333 1710 8931 9699
Όνομα λογαριασμού: Ilaria Benedetta Pasini
IBAN: IT43K3608105138213368613377 – στο ίδιο όνομα

*

Ενημέρωση για την αιχμάλωτη συντρόφισσα Francesca

Η Francesca μάς ενημέρωσε από τη φυλακή της Latina πως θα συνεχίσει την αποχή συσσιτίου (την οποία και ξεκίνησε στις 19 Οκτώβρη) σε αλληλεγγύη με τη Natascia, που βρισκόταν σε απεργία πείνας ενάντια στη λογοκρισία και το μπλοκάρισμα της αλληλογραφίας της στη φυλακή της Piacenza.

Αλληλεγγύη με όλα τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια που μάχονται

Να σπάσουμε την απομόνωση

*

Αναβολή της πρώτης ακρόασης στη δίκη του Juan

Η ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Τρεβιζό αναβλήθηκε για τις 28 Νοέμβρη. Τη μέρα αυτή καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 π.μ., κατά την έναρξη της δίκης.

*

Ο Vincenzo Vecchi δε θα εκδοθεί απ’ τη Γαλλία στην Ιταλία

Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, το εφετείο στην Angers αρνήθηκε να εκδόσει τον αναρχικό Vincenzo Vecchi στην Ιταλία για να εκτίσει τη βασική ποινή σχεδόν 10ετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε στο δικαστήριο μετά τις μέρες της εξέγερσης κατά του G8 στη Γένοβα, τον Ιούλη του 2001, ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για το υπόλοιπο της κράτησής του. Οι δικαστές αρνήθηκαν να του φορτώσουν ποινή για «καταστροφή και λεηλασία» στη Γαλλία, θεωρώντας πως αυτό το έγκλημα του ιταλικού ποινικού κώδικα δεν έχει ακριβή αντιστοιχία στη γαλλική επικράτεια.

Σε νέα ακρόαση το δικαστήριο θα επιβεβαιώσει αν πρόκειται να εκτίσει στη Γαλλία ή στην Ιταλία το υπόλοιπο της ποινής του (δηλαδή την ποινή που σχετίζεται με τις υπόλοιπες κατηγορίες που του επιβλήθηκαν στη δίκη της Γένοβα), συνολικά ενός έτους, δύο μηνών και 23 ημερών. Πριν την ακρόαση, το δικαστήριο υπενθύμισε στον εισαγγελέα της Angers να ρωτήσει το ιταλικό δικαστήριο αν συμφωνεί με το να εκτίσει ο Vincenzo το υπόλοιπο της ποινής του στη Γαλλία. Ο πρόεδρος της έδρας ξεκαθάρισε πως η ποινή θα μπορούσε και να αλλάξει.

Ο σύντροφος συνελήφθη στη Γαλλία την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε απ’ τη γαλλική αστυνομία, και κατέστη δυνατή μέσω της στήριξης των γραφειόμπατσων της «Υπηρεσίας για την αποτροπή του εσωτερικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», και του τμήματος της αντιτρομοκρατικής των DIGOS, στο Μιλάνο, οι οποίοι και κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον σύντροφο μέσω «στενής ερευνητικής συνεργασίας» με τη γαλλική αστυνομία. Ενόσω ο ίδιος βρισκόταν στην παρανομία και καταζητούμενος από το 2012, δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί ενάντιά του από την εισαγγελία του Μιλάνο (για αντιφασιστική διαδήλωση το 2006) και της Γένοβα (με ποινή 11 ετών και έξι μηνών κάθειρξης για της μέρες της εξέγερσης ενάντια στο G8, το 2001).

*

Πηγές: Act For Freedom Now & 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.