Γερμανία, Βερολίνο: Εντοπισμός συσκευής γεωεντοπισμού GPS και μικροφώνου σε αυτοκίνητο

Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο «Κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τις έρευνες σε Βερολίνο και Αθήνα για την υπόθεση περί εγκληματικής οργάνωσης» (στα γερμανικά), μια συσκευή γεωεντοπισμού μέσω GPS και μια συσκευή ηχητικής καταγραφής βρέθηκαν σε όχημα λίγο πριν τις έρευνες.

Δυστυχώς, οι μπάτσοι απέτρεψαν την άμεση δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος, οπότε τώρα πρέπει να επανορθώσουμε γι’ αυτό.

Οι συσκευές αυτές εγκαταστάθηκαν προφανώς από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (BKA), προκειμένου να αλιευτούν πληροφορίες για τα άτομα που κατηγορούνταν στα πλαίσια της τρέχουσας δικαστικής διαδικασίας για “εγκληματική οργάνωση”. Γενικώς, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να μην κρατάμε τέτοια πράγματα για τον εαυτό μας, αλλά να αποκαλύπτουμε δαύτες τις σκοτεινές μεθοδεύσεις.

Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, η συσκευή γεωεντοπισμού μέσω GPS τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2019, και η συσκευή ηχητικής καταγραφής που προοριζόταν για “εσωτερική παρακολούθηση στο όχημα” τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια ή μετά τον Σεπτέμβρη του 2019.

Οι δύο συσκευές τοποθετήθηκαν ξεχωριστά, και οι δύο στα στηρίγματα κεφαλής των μπροστινών καθισμάτων. Τα στηρίγματα ανοίχτηκαν και ξανακολλήθηκαν αφότου εγκαταστάθηκαν οι κοριοί.

Και οι δύο συσκευές ήταν εφοδιασμένες με δυο μπαταρίες έκαστη (αντικείμενο νο.2 στις γενικές εικόνες).

Η πρώτη συσκευή, η οποία αποτελεί προφανώς τη μονάδα ελέγχου (1), είναι εφοδιαμένη με μονάδα GSM για να στέλνει στους μπάτσους δεδομένα γεωεντοπισμού και ηχογραφημένα αρχεία μέσω της κάρτας SIM (5).

Στην ίδια τη μονάδα ελέγχου, υπήρχε μια κεραία GPS/GSM (3), σύνδεση με τις μπαταρίες, και ένα μικρόφωνο (4). Μέσα στη συσκευή, βρέθηκε μια κάρτα SIM της “Deutsche Telekom”.

Η δεύτερη συσκευή ηχητικής καταγραφής (6) φαίνεται να είναι η πραγματική συσκευή ηχητικής παρακολούθησης. Έχει επίσης σύνδεση σε μπαταρία, μια μικρότερη κεραία και δυο μικρόφωνα (4), τα οποία είχαν κολληθεί στις τρύπες των στηριγμάτων του καθίσματος, με μαξιλαράκι για την αποσώβηση δονήσεων. Αυτή η συσκευή ήταν εφοδιασμένη με κάρτα SD (7), αλλά δεν είχε άλλα ηχητικά αρχεία αποθηκευμένα. Προφανώς, η κάρτα SD χτησιμοποιούνταν ως μέσο αποθήκευσης για δεδομένα του λειτουργικού συστήματος και για προσωρινή αποθήκευση των ηχογραφημένων αρχείων.

Παρατηρείστε το μεγάλο μέγεθος των μπαταριών.

Σε γενικές γραμμές, η τεχνική της συνδεσμολογίας δίνει μια ερασιτεχνική εντύπωση, ενώ οι ίδιες οι συσκευές φαίνονται επαγγελματικές.

Η εγκατάσταση, η συνδεσμολογία και λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες εκτίθενται στις επισυναπτόμενες εικόνες. Περαιτέρω πληροφορίες, όπως η εταιρεία που κατασκεύασε τις συσκευές ή το πώς λειτουργεί η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών, δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

Αν έχετε περαιτέρω πληροφορίες γι’ αυτά, μπορείτε να τις προσθέσετε (με αρχεία και/ή επεξηγήσεις) στα σχόλια του παρόντος άρθρου!

Η ηχητική παρακολούθηση και η κατασκοπεία των αντιεξουσιαστικών κύκλων δεν αποτελούν κάτι το καινοφανές, όμως αυτή η κρατική τρομοκρατία και η εμμονή απέναντι σε συγκεκριμένα άτομα αποτελούν καταδεικτικά σημεία για τα μέσα που επιστρατεύει το Κράτος για να μας πολεμήσει.

Αυτές οι συσκευές, προς το παρόν, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο, ώστε να εξεταστούν και να παραχθεί έργο. Αν βρεθούν περαιτέρω πληροφορίες, θα παρουσιαστούν σε μελλοντική ανακοίνωση.

Τα στηρίγματα κεφαλής που αδειάσαμε, αντικαταστάθηκαν απ’ την BKA κατά τη διάρκεια των ερευνών τον Σεπτέμβρη, και τώρα μέσα στο αμάξι είναι ακόμη άδεια, αλλά καινούργια…

Ήδη, σε άλλες υποθέσεις, οι μπάτσοι της BKA έχουν λάβει μέρος (στμ.: παραπλανητικά) σε ανοιχτούς διαλόγους μεταξύ ριζοσπαστικών ομάδων* · στο παρελθόν φάνηκε πως κρατάνε και τις συσκευές τους**. Επί τη ευκαιρία, στέλνουμε χαιρετισμούς στους “δύο από το Muppet Show”: Αν θέλετε πίσω τα πράγματά σας, μπορείτε να τα αγοράσετε εν ευθέτω χρόνω.

Η Anna και ο Arthur κρατούν τα στόματά τους κλειστά – Για κάθε κατασταλτική κίνηση θα υπάρχει απάντηση!

Αλληλεγγύη με όσα άτομα βιώνουν καταστολή!

Γενικές εικόνες και επεξηγήσεις:

1η γενική εικόνα:

1 – Μονάδα ελέγχου
2 – Μπαταρίες
3 – κεραία GPS
4 – Μικρόφωνο
5 – Κάρτα Sim

2η γενική εικόνα:

2 – Δύο μπαταρίες της συσκευής ηχητικής καταγραφής
4 – Μικρόφωνα συνδεδεμένα στη συσκευή ηχητικής καταγραφής
6 – Αποσυναρμολογημένη συσκευή ηχητικής καταγραφής
7 – Κάρτα SD

Λοιπές εικόνες:

Σημειώσεις:

* Το 2005, τα τσιράκια της BKA έγραψαν μια “συνεισφορά” σε ανοιχτό διάλογο, υπογεγραμμένη ως “οι δύο απ’ το Muppet Show”, για τον “μαχητικό διάλογο” στο περιοδικό Interim. Στη συνεισφορά αυτή, υπήρχε ένα διαδικτυακό λινκ, και από εκεί, όσα άτομα κλικάρανε παρακολουθούνταν. Σκοπός τους ήταν να εντοπίσουν τα μέλη της Μαχητικής Ομάδας (MG), τα οποία και ξεκίνησαν τον διάλογο αυτόν (https://www.freitag.de/autoren/anne-roth/bka-zeuge-lugt-schlecht-uber-gefalschte-akten).

** Στις 12 Μάη 2007, μια συσκευή γεωεντοπισμού μέσω GPS βρέθηκε σε αμάξι. Αποκαλύφθηκε ότι το άτομο βρισκόταν υπό παρακολούθηση για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 129 του γερμανικού ποινικού κώδικα). Αργότερα, η συσκευή βγήκε δημόσια σε πλειστηριασμό υπό την ονομασία “Δε ρουφιανεύω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα – δώστε μου μια στολή”. Συγκεντρώθηκε το τίμιο ποσό των 3800€ για έξοδα αλληλεγγύης. Έπειτα, προτάθηκε στους μπάτσους να διεξάγουν έρευνες σε διαμερίσματα για να βρουν τον κοριό, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό και οι μπάτσοι δε βρήκαν ποτέ τη συσκευή αυτή (http://autox.nadir.org/buch/auswertung_11_07.pdf).

Πηγή: Ears and Eyes

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.